Vesti bune pentru angajati: se mareste valoarea bonurilor de masa! Cati bani va fi un tichet: cresterea e majora

,

Parlamentul analizeaza un proiect de lege potrivit caruia valoarea bonurilor de masa ar urma sa fie marita substantial.

Astfel, valoarea unui tichet ar urma sa ajunga la cel putin 21.4 lei. Proiectul a fost initiat de mai multi deputati PSD, care sustin ca valoarea actuala maxima a unui bon nu poate acoperi masa de pranz a unui angajat.

"Valoarea actuala nominala a unui tichet de masa este de 15,18 lei (inainte de impozitare) si nu este suficienta pentru a cumpara o masa de pranz, in conditiile in care valoarea medie a unei mese de pranz este de 21,40 lei", spun initiatorii.

Deputatii PSD subliniaza ca valoarea tichetelor de masa este mult mai mare in restul Europei. Daca in Romania valoarea unui tichet de masa este de 3.21 euro, in Spania este de 11 euro, in Belgia de 8 euro, in Franta 11.04 euro iar in Grecia 6 euro.

"Un numar mare de angajati se afla in imposibilitatea de a avea o masa adecvata in timpul unei zile de lucru, fie ca urmare a programului de lucru incarcat, fie ca nu au acces la achizitionarea unei mese.

"Astfel, aceasta problema ramane o responsabilitate comuna a statului, precum si a angajatorului, pentru a le oferi o masa decenta pe parcursul unei zile de lucru. Valoarea tichetului de masa este printre cele mai mici din Europa.

"Daca in Romania valoarea este aproximativ 3,21 euro, in Spania este 11 euro, in Belgia este 8 euro, in Franta este 11,04 euro, in Grecia este de 6 euro, iar in Portugalia este de 7,63 euro", sustin initiatorii noii propuneri.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Aer în loc de combustibil la benzinărie: „Ia uite cum se alimentează un camion cu aer, cum se fură la pompă“ VIDEO

Amenzi URIASE pentru cei care folosesc bonuri de masa. Vezi daca te numeri printre cei vizati

Rușii de la Transneft anunță că Ucraina a oprit fluxul de petrol către Europa deși a primit bani: Au fost ordinele UE

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

ANUNT pentru cei care primesc bonuri de masa: se dau amenzi mari! Ce nu mai ai voie sa faci cu tichetele pentru cumparaturi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies