Veste buna de la Guvern! Romanii ar putea avea o noua zi libera prin lege

Veste buna de la Guvern! Romanii ar putea avea o noua zi libera prin lege

Cea de-a treia zi de Paste ar putea deveni sarbatoare nelucratoare, potrivit unui proiect de lege initiat de 12 deputati si senatori PSD si PPDD, acestia afirmand, in expunerea de motive, ca cea mai mare sarbatoare a crestinismului trebuie marcata solemn in toate cele trei zile.

Initiatorii mai sustin ca este necesara instituirea ca sarbatoare legala in care nu se lucreaza si a celei de-a treia zi a Pastelui si pentru ca "invierea Domnului este, pentru unele lacasuri de cult, prilej de dubla bucurie: praznic imparatesc si ziua hramului bisericii".

 

In Romania exista in prezent doar 12 zile libere consacrate prin lege in afara sarbatorilor de duminica, scriu initiatorii, precizand insa ca de multe ori, in practica, patru dintre ele coincid cu zilele de week-end.

 

"Tara noastra este printre tarile cu cele mai putine zile declarate legal nelucratoare, iar cea mai mare sarbatoare a crestinismului, Pastele, cu cele mai profunde semnificatii, ar trebui marcata in mod solemn in toate cele trei zile ale sale. Dintre tarile Uniunii Europene, Belgia este, de departe, cea care acorda cele mai multe zile libere muncitorilor, cu un total de 24 de sarbatori legale in 2012. Alte tari europene cu un numar mai mare de sarbatori legale decat al nostru sunt: Ungaria (17 zile), Bulgaria (15 zile), Slovacia (14 zile), Malta (14 zile), Polonia (13 zile), Portugalia (13 zile)", se mai arata in expunerea de motive a proiectului.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies