Vedetele Kanal D vor fi prezente joi, 20 septembrie, la Carturesti, pentru lansarea cartii "In zbor barba nu creste"

Vedetele Kanal D vor fi prezente joi, 20 septembrie, la Carturesti, pentru lansarea cartii In zbor barba nu creste

Joi, 20 septembrie, de la ora 18.30, va avea loc la Libraria Carturesti lansarea cartii "In zbor barba nu creste", un jurnal emotionant, plin de umor si optimism, scris de Horia Rizea, in varsta de 13 ani, despre sora lui diagnosticata cu autism.

Evenimentul se inscrie in campania "Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala!", initiata de Stirile Kanal D si Asociatia Invingem Autismul. Cartea lui Horia Rizea este lansata in parteneriat de Editura Frontiera si Librariile Carturesti. 

 

Vedetele Kanal D, printre care Simona Patruleasa, Virgil Iantu si Raluca Lazarut, vor fi prezente la eveniment, pentru a sustine demersurile campaniei de sensibilizare a opiniei publice in ceea ce priveste problemele copiilor cu autism si necesesitatea integrarii acestora in scoala. 

 

"Va asteptam cu mare drag  sa fiti alaturi de noi, sa aflam din experienta lui Horia cat de frumosi si de inteligenti sunt acesti micuti diagnosticati cu autism, cata nevoie au de afectiune si de sprijinul nostru, al adultilor. Poate ar trebui sa redevenim copii, macar pentru cateva clipe, pentru a-i intelege mai bine si a invata sa avem mai multa grija de ei. Si nu uitati: printr-un simplu sms, la 8842, poti ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala!", a spus Simona Patruleasa.

 

La evenimentul organizat la Libraria Carturesti va avea loc si o proiectie cu imagini-eseu din "lumea lui Horia", realizate de fotograful Andrei Pungovschi, despre micul scriitor si familia acestuia.

 

Sambata, 22 septembrie, vedetele Kanal D te invita la joaca  

 

Un alt eveniment important ce se inscrie in Campania “Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala!” va avea loc sambata, 22 septembrie, de la ora 15.00, la Vitantis Shopping Center (Adresă: Şoseaua Vitan Bârzeşti, nr. 7 A; harta: http://www.vitantis.ro/contact/ ), unde parinti si copii sunt invitati la joaca de vedetele Stirilor Kanal.

 

Copiii cu autism si cei cu dezvoltare tipica vor avea astfel ocazia sa participe impreuna la atelierele de pictura si lucru manual organizate de Kanal D, Asociatia Invingem Autismul si programul Jucariada, cu sprijinul Butterfly Media Group, in zona special amenajata Yellow Place, din central comercial Vitantis.

 

Copiii de la central Invingem Autismul, sprijiniti de terapeutii lor, vor prezenta pentru prima oara in public un dans pe care l-au pregatit aproape zilnic. 

Grupul ContraPunct va sustine aceasta cauza cu dansuri si cantece. Micutii prezenti in spatiul de joaca vor fi rasfatati cu multe premii speciale din partea Vitandis Shopping Center si a partenerilor DOMO si Carrefour.

 

Sambata, 15 septembrie, Stirile Kanal D si Asociatia Invingem Autismul au lansat Campania "Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala!".

 

Astfel, telespectatorii Kanal D si nu numai, pot sprijini copiii afectati de autism prin donatii de 2 euro la numarul de sms 8842 (valabil in retelele Cosmote, Orange si Vodafone).

 

Fondurile stranse in urma campaniei Stirilor Kanal D si Invingem Autismul vor ajuta la pregatirea specializata pentru scoala a copiilor care beneficiaza de serviciile Centrului Invingem Autismul si la formarea a 100 de cadre didactice din tara, din gradinite si scoli de masa, in metode de predare pentru copiii cu autism.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate