Vaccin coronavirus in Romania: cand incep primele teste

Vaccin coronavirus in Romania: cand incep primele teste

Vaccin coronavirus in Romania: ce spun autoritatile despre vaccinari. Cand se da startul la teste.


In articol:

Romania a depasit 1.000 de cazuri de coronavirus si se indreapta spre scenariul 4. La nivel mondial se fac eforturi pentru gasirea unui tratament, iar printre variantele care par a avea efecte se numara actemra sau clorochina, care au dat rezultate bune in cadrul unor studii.

In paralel se incearca gasirea unui vaccin, iar Romania ar putea fi una dintre tarile care ar urma sa testeze o varianta experimentala.

Vaccin coronavirus in Romania: cand se vor face teste pe voluntari

Vaccin coronavirus in Romania: cand incep primele teste

Potrivit doctorului Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului "Matei Bals", vaccinul experimental contra coronavirus ar putea fi testat in Romania in aproximativ o luna, datorita unui protocol de colaborare intre Marea Britanie si Institutul National de Boli Infectioase.

Vaccinul va fi destinat persoanelor care nu au fost inca infectate, iar oficialul estimeaza ca testele pe voluntari vor incepe la finalul lunii aprilie.

Adrian Streinu-Cercel a adaugat ca vaccinul despre care este vorba este un vaccin facut prin inginerie genetica.

Vaccin coronavirus in Romania: declaratiile autoritatilor

Vaccin coronavirus in Romania: cand incep primele teste

"Si in SUA, si in Marea Britanie se testeaza un vaccin impotriva coronavirus. Noi, de la Matei Bals, avem deja o colaborare in acest sens si urmeaza sa primim protocolul de colaborare pentru a putea pune in experiment acest nou vaccin. (...) Este un vaccin facut prin inginerie genetica.

"S-au identificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpii protectori si este un vaccin care se refera populaţiei care nu a trecut prin infecţie. De aceea, avem nevoie de testele acelea rapide ca sa putem sa identificam persoanele", a spus Adrian Streinu-Cercel.

"Noi ne gandim ca intr-o luna de zile sa fim in posesia tuturor documentelor pentru a putea face primele evaluari de voluntari. Il vom lua din Marea Britanie", a adaugat oficialul.

Potrivit lui Adrian Streinu-Cercel, vaccinul este testat in prezent in Marea Britanie si in Statele Unite.

Vaccin coronavirus in Romania: unde s-ar putea produce un vaccin in Romania

Vaccin coronavirus in Romania: cand incep primele teste

Potrivit libertatea.ro, singura facilitate unde s-ar putea produce un vaccin in Romania ar fi Institutul Cantacuzino. Institutia, care este acum in subordinea Ministerului Apararii, trebuie insa modernizata si reacreditata pentru a putea relansa productia de vaccinuri.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate