Vacanțe în Elveția: 5 destinații incredibile!

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 30 iun 2023, 06:55

Vacanțe în Elveția: 5 destinații incredibile!

Sursa: PixaBay

Vacanțele în Elvetia sunt la modă! Nu este de mirare, Elveția oferă unele dintre cele mai frumoase destinații de vacanță

Vacanțele în Elvetia sunt la modă! Nu este de mirare, Elveția oferă unele dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din Europa și că a călători aici va face o experienta de neuitat! Fie că vă aflați în oraș sau într-o natură uluitoare, pentru o noapte sau o săptămână: vă prezentăm 5 destinații turistice de top din Elveția.

Vacanțe în Alpi: Saas-Almagell în Valais

Perla satului montan Saas-Almagell este unul dintre cele mai frumoase locuri din însorita Valea Saas.

Înconjurată de numeroase vârfuri de patru mii de metri în Alpii Valais, mulți oaspeți europeni din zonele de câmpie se bucură de vacanțe relaxante aici. Valea Saas este un loc minunat pentru a vă deconecta: Natura idilică și o rețea mare de trasee de drumeții vă invită la drumeții interesante. Pentru cei care iubesc senzațiile tari, traseul de aventură Almagellerhorn este exact ce trebuie: traseul trece peste două poduri suspendate la înălțimi uluitoare.

Unul dintre punctele de atracție din Saas-Almagell este, de asemenea, rezervorul Mattmark, de culoare albastră ca gheața, în jurul căruia se află numeroase trasee de drumeție. Satele pitorești Saas-Grund și Saas-Fee din Valea Saas merită, de asemenea, o excursie.

Montreux: Atmosferă mediteraneană în cantonul Vaud

Situată între lacuri, munți și podgorii, Montreux este stațiunea de vacanță potrivită pentru cei care vor pur și simplu să se relaxeze.

Punctul culminant al acestei idile de carte poștală este reprezentat de terasele viticole Lavaux, incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Numeroase trasee de drumeții și ciclism între Montreux și Lausanne trec pe lângă terasele viticole de la altitudine. O croazieră la bordul unei nave istorice a companiei de navigație CGN de pe Lacul Geneva și o vizită în orașul Geneva sunt, de asemenea, deosebit de frumoase. Călătoria de întoarcere se face apoi cu trenul, în condiții de confort.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Promenada de pe malul lacului, mărginită de copaci mediteraneeni, din acest oraș balnear elvețian amintește de orășelele de vis din Franța.

Pentru pasionații de cultură, Castelul Chillon, în special, este o atracție care face parte dintr-o vacanță în Montreux.

Vacanțe pe Lacul Lucerna

Lacul Lucerna este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase destinații pentru o scurtă vacanță în Elveția. În toate regiunile din jurul lacului, călătorii se bucură de peisajul variat dintre munți și malul lacului. Există numeroase drumeții frumoase de descoperit. Atât Muntele Pilatus, cât și Muntele Rigi sunt ușor accesibile de pe Lacul Lucerna.

De pe Rigi, drumeții au vederi neobstrucționate asupra lacurilor Lucerna, Zug și Lauerz, precum și asupra Alpilor elvețieni. În această excursie variată nu trebuie ratat un ocol la Rütli, încărcat de istorie, și la Lucerna, cu orașul său vechi impresionant.

Fie că doriți să vă petreceți vacanța într-un hotel cu servicii de wellness și spa, fie că preferați să stați aproape de natură într-un camping: În jurul lacului Lucerna există numeroase unități de cazare pentru toate gusturile. Cele mai bune puncte de plecare pentru o scurtă vacanță sunt Lucerna și Brunnen.

Zernez și Parcul Național Elvețian în cantonul Graubünden

Zernez, în cantonul Graubünden, se află pe fundul văii largi a Engadinei. Satul idilic se află la intrarea în Parcul Național Elvețian și, prin urmare, este punctul de plecare ideal pentru drumeții prin peisaje naturale neatinse. Cu calea ferată retică puteți ajunge în scurt timp și la frumoasa destinație de excursii St. Moritz. La numeroasele trasee de drumeție se poate ajunge ușor din Zernez cu autobuzul poștal, motiv pentru care nu este necesară o mașină la fața locului.

Cei cu sete de cunoaștere se pot alătura unui ghid experimentat din Parcul Național pentru diverse drumeții.

Bergell cu Soglio, un sat pitoresc

Un sat destul de faimos la nivel local este satul pitoresc Soglio, situat în Bergell. Aici vă puteți bucura de o priveliște uluitoare și de mult soare. Și dacă doriți să continuați direct cu telecabina de la stația de autobuz: EWZ face posibilă această călătorie de la mijlocul lunii iunie până la mijlocul lunii octombrie, precum și tururi ghidate în interiorul barajului Albigna.

Citeste si: 5 motive pentru o vacanță în Elveția. Vei avea momente de neuitat

 

Taguri: