UPDATE: Greva Metrorex si RATB a fost suspendata

,

UPDATE: Sindicalistii din USL Metrou anunta suspendarea grevei programate pentru luni si a celei de marti de la RATB, ca urmare a "aprobarii Memorandumului de catre Guvernul Romaniei privind unitatile subventionate, precum si a negocierilor ce se deruleaza la sediul Metrorex - Ministerul Transporturilor".

UPDATE: Sindicalistii din USL Metrou anunta suspendarea grevei programate pentru luni si a celei de marti de la RATB, ca urmare a "aprobarii Memorandumului de catre Guvernul României privind unitatile subventionate, precum si a negocierilor ce se deruleaza la sediul Metrorex- Ministerul Transporturilor".

"Vom reveni cu un alt comunicat în cursul saptamânii viitoare, pentru a aduce la cunostinta mass media si opiniei publice daca greva va fi reprogramata sau conflictul de la Metrorex se va stinge", se mai precizeaza într-un comunicat semnat de liderul Uniunii Sindicatelor Libere (USL) Metrou, Ion Radoi.Sindicalistii de la metrou si RATB au amenintat cu greva în zilele de luni si marti, între orele 4.00 si 16.00, conditionând suspendarea protestului de solutionarea revendicarile la negocierile cu reprezentantii Ministerului Transporturilor.

"In acest moment, greva celor de la metrou este sigura daca problemele nu vor fi solutionate pana luni, iar noi ne vom solidariza cu ei marti, daca nu sunt rezolvate revendicarile", a spus Petrariu.

Potrivit liderului sindical RATB, angajatii transportului public de suprafata din Capitala se solidarizeaza cu cei de la metrou "pentru a-i ajuta pe acestia", dar si pentru ca in doua luni va expira si contractul colectiv de munca al lor si vor, prin aceasta forma de protest, sa traga un semnal de alarma fata de factorii responsabili.

In 26 septembrie, presedintele Unitatii Sindicatului Liber Metrou (USLM), Ion Radoi, anunta ca greva generala la metrou si RATB, anuntata initial pentru 30 septembrie, a fost amanata pentru luni, 14 octombrie, pentru a putea continua negocierile cu echipa guvernamentala.Liderul sindical a precizat atunci ca si greva de solidaritate de la RATB a fost amanata tot pana in 14 octombrie.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Rezultate Loto 6 din 49 joi, 25 martie 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc Live Report uriaș la Joker!

Ioana Mihăilă, la primul mare test politic: se anunță SHOW în Parlament

BOMBA! Cine este IUBITA secreta a lui Culita Sterp? S-a aflat acum. E SCANDAL monstru

Vești importante pentru elevi! ASTĂZI începe simularea examenului de Bacalaureat 2021 cu proba la limba română. Ce reguli trebuie să respecte elevii de clasele XII-XIII

Ce pericole va aduce valul trei de pandemie? Cei mai vulnerabili vor fi copiii și tinerii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies