Un studiu spune lucrurilor pe nume. Cat de importante sunt coafura, zambetul si machiajul pentru cariera unei femei

Un studiu recent a demonstrat ca machiajul, zambetul si coafura au o mare importanta asupra modului in care femeile sunt percepute la locul de munca.

Machiajul, zambetul si coafura influenteaza modul in care o femeie este placuta de catre cei din jur, gradul ei de competenta perceputa si nivelul sau de incredere, conform unui studiu care a demonstrat pentru prima data in mod stiintific si faptul ca o femeie machiata este mai atragatoare.

In ultimul deceniu s-a demonstrat ca persoanele cu chipuri simetrice sunt considerate mai frumoase decat celelalte, iar cele atragatoare sunt percepute ca fiind mai inteligente si mai bune decat cele cu un aspect fizic mai putin placut.

In plus, o serie de studii au demonstrat ca femeile sunt mai increzatoare in ele insele atunci cand poarta machiaj, conform profesorului Nancy Etcoff de la Universitatea Harvard din SUA, insa nici o cercetare nu a aratat, pana nu demult, ca machiajul este responsabil pentru modul in care oamenii din jur percep o femeie ca fiind capabila, de incredere si amabila.

Un nou studiu pune ingrijirea personala intr-o lumina noua

Un studiu realizat de specialisti din cadrul Universitatii Boston si a Institutului Dana-Farber Cancer a aratat cat de important este look-ul unei femei pentru modul in care este perceputa la locul de munca.

25 de femei, cu varste cuprinse intre 20 si 50 de ani, atat caucaziene, cat si afro-americane si hispanice, au fost fotografiate in trei ipostaze, numite „naturale”, „profesionale” si „incantatoare”. Ele nu au fost lasate sa se priveasca in oglinda, deoarece modul in care s-ar fi perceput pe ele insele ar fi afectat perceptiile privitorilor.

149 de adulti, dintre care 61 de barbati, au privit fotografiile pentru doar un sfert de secunda fiecare, un timp suficient pentru a putea lua o decizie. Apoi, alte 119 persoane, dintre care 30 de barbati, au avut un timp nelimitat pentru a admira aceleasi fotografii.

Participantii au considerat ca femeile machiate in mod „incantator” sunt mai competente decat femeile fara machiaj, conform The New York Times.

Un alt studiu demonstreaza importanta aspectului fizic general

O serie de studii citate de sagepub.com au aratat ca persoanele atractive sunt percepute ca fiind mai inteligente, mai fericite si mai de succes decat cele cu un aspect fizic mai putin placut. 268 de directori executivi au fost chestionati in cadrul unei cercetari realizate in cadrul Centrului pentru Inovarea Talentului din New York, iar 16% dintre acestia considera ca atractivitatea unei femei contribuie la rapiditatea cu care aceasta avanseaza la locul de munca. In plus, modul in care o femeie arata este mai important in mediile corporatiste decat in cele informale.

Mai mult decat atat, primul lucru pe care un barbat il observa la o femeie este zambetul ei, conform allwomenstalk.com. Daca femeia zambeste, barbatul isi va da seama, in mod inconstient, daca zambetul ei este autentic, deoarece cei mai multi dintre barbati fac cu usurinta diferenta intre un zambet sincer si unul de complezenta sau menit sa-i induca in eroare. De aceea, modul in care o femeie are grija de dantura ei este foarte important. Din fericire, tehnologia medicala le permite atat femeilor, cat si barbatilor sa aiba parte de tratament stomatologic la cele mai inalte standarde, in clinici specializate în domeniul problemelor si esteticii dentare.

Modul in care aratam este primul lucru pe care ceilalti il observa atunci cand ne intalnesc pentru prima data, iar o greseala majora in modul in care ne ingrijim de propria noastra imagine ne poate diminua semnificativ sansele de a ne demonstra competentele.

 

Foto Creative Commons

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate