Un sistem fotovoltaic este răspunsul pentru obținerea eficientă a energiei electrice!

,

În momentul în care discutăm despre cele mai bune și eficiente modalități de obținere a energiei electrice, totul fără a polua mediul înconjurător, de departe cea mai bună modalitate este reprezentată de utilizarea energiei solare prin acele sisteme fotovoltaice.

Electricitatea produsă de panourile solare este curată, regenerabilă și fără emisii.

În timp ce cea mai mare parte a electricității generate în peste tot în lume este produsă prin arderea combustibililor fosili, cum ar fi cărbunele și gazul natural, generarea de electricitate cu ajutorul energiei solare și prin intermediul altor resurse nepoluante, cum ar fi energia eoliană și hidroenergia, nu are că rezultat

emisii de dioxid de carbon sau poluanți atmosferici locali.

Și în timp ce extragerea și utilizarea combustibililor fosili este costisitoare și dăunătoare pentru mediu, energia solară este gratuită și disponibilă din abundentă- dacă am putea capta toată energia solară care strălucește pe Pământ doar pentru o oră, am putea alimenta întreaga lume timp de un an.

Investind în energia solară, puteți contribui la reducerea dependenței noastre de combustibilii fosili în favoarea uneia dintre cele mai abundente și consistente surse de energie pe care o  avem la dispoziție în fiecare zi.

Energia solară reduce emisiile de gaze cu efect de seră solarul, fapt care este cu adevărat important în ziua de astăzi, având în vedere nivelul de poluare la care s-a ajuns la nivel mondial. Generarea de energie electrică prin energia solară în loc de combustibili fosili poate reduce mult mai mult față de cum v-ați putea imagina emisiile de gaze cu efect de seră, în special dioxidul de carbon (CO2).

Gazele cu efect de seră, care sunt produse atunci când sunt arși combustibili fosili, duc la creșterea temperaturii globale și la schimbări climatice extreme, efecte care se pot observa astăzi peste tot în lume.

Schimbările climatice contribuie deja la probleme grave de mediu și de sănătate publică în toată lumea, de la incendii și până la furtuni severe.

Prin utilizarea energiei solare și a unui sistem fotovoltaic Mgm Energo de la profesioniștii de la Mgmenergo.com,

puteți reduce cererea de combustibili fosili, puteți limita emisiile de gaze cu efect de seră și puteți micșora propria amprentă de carbon. De fapt, o singură casă care instalează un sistem de energie solară are un efect pozitiv asupra mediului înconjurător.

Beneficiile utilizării energiei solare pentru calitatea aerului se simt, în special în zonele în care panourile solare sunt cele care asigură cea mai mare parte a energiei electrice necesare.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale energiei solare este că are că rezultat foarte puțini poluanți ai aerului. Există tot felul de studii și analize realizate de experți în domeniu, prin care s-a constatat faptul că, adoptarea la scară largă a energiei solare poate reduce semnificativ emisiile de oxizi de azot, dioxid de sulf și alte particule, toate putând cauza probleme de sănătate foarte grave de sănătate pe termen lung și pentru întregi generații. Printre cele mai importante beneficii pentru sănătate, utilizarea energiei solare duce la mai puține cazuri de bronșită cronică, probleme respiratorii, probleme la plămâni în general, precum și probleme cardiovasculare.

Energia solară poate fi dăunătoare mediului?

Principalele efecte negative ale energiei solare asupra mediului provin din fabricarea și eliminarea panourilor solare. Fabricarea necesită utilizarea terenului pentru fabrici și utilizarea unei cantități de apă mari pentru a fabrica acele componente necesare unui sistem de panouri fotovoltaice. Panourile solare necesită, de asemenea, utilizarea unor materiale toxice, dar majoritatea țărilor au reglementări stricte care asigură utilizarea și eliminarea acestor materiale în mod responsabil. Când se compară impactul asupra mediului al panourilor solare în aceste perioade ale ciclului lor de viață cu beneficiile de mediu obținute în timpul perioadei de utilizare, este clar că panourile solare au mult mai multe avantaje decât dezavantaje! Durata de viață a unui astfel de sistem de colectare a energiei solare și transformare în energie electrică, este una extrem de mare, deoarece discutăm de decenii întregi, timp în care mententanta este minimă iar emisiile de carbon sunt inexistente din momentul în care au fost montate. Foarte simplu, puteți compara utilizarea unei centrale pe lemne care constant degajă emisii în atmosferă. În plus, în această situație, scăpăm de fumul cu miros neplăcut.

Pentru a beneficia la maxim de toate avantajele unui sistem fotovoltaic, este necesar să apelați la o echipa de profesioniști în domeniu precum sunt cei de la Mgmenergo.com, atât în ceea ce privește achiziționarea produselor necesare, cât și montajul. Aici, la numai un simplu click distanță, puteți descoperii o gamă extrem de variată de sisteme de diferite puteri, astfel încât să îl puteți achiziționa pe cel corespunzător în funcție de nevoile pe care le aveți, precum și în funcție de posibilități.

În plus, este de menționat și faptul că, nu doar că nu veți mai avea nevoie de energie de la centrala orașului, dar puteți deveni prosumator. Acest fapt înseamnă că, veți fi conectați la furnizorul din oraș, iar surplusul de energie produs de sistemul dumneavoastră va fi trimis în rețea, fiind răsplătiți pentru acest lucru. Cu alte cuvinte, nu doar că veți proteja mediul și veți realiza economii importante lună de lună, dar puteți să fiți plătiți pentru energia produsă suplimentar și trimisă în rețeaua locală.

Acestea fiind spuse, trecerea la un sistem de energie solară va reduce amprenta de carbon a gospodăriei dumneavoastră și va ajuta la încetinirea schimbărilor climatice și a tuturor efectelor nocive pe care sursele de energie neregenerabile le au asupra ecosistemelor pământului.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Lupte grele în jurul oraşului Harkov. Apărătorii întâmpină o rezistenţă dură din partea forţelor ruse: „E un întreg oraş subteran acolo. Au tranşee, buncăre”

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Sovata, perla turismului balnear din Transilvania

Acuzat de Nicușor Dan, prefectul Capitalei răspunde: Sugerăm domnului primar general să găsească şi alte mijloace de comunicare directă, inclusiv telefonic

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Simona Pătruleasa va prezenta Ştirile Kanal D de la ora 07:00

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies