Un preot le cere oamenilor să nu mai creadă în conspirații și să-și vaccineze copiii: Să terminăm cu prostiile, să ne informăm mai bine

,

Un preot le cere oamenilor să nu mai creadă în conspirații Bogdan Chiorean este preot, dar este și medic și din această dublă calitate conduce un centru de îngrijiri paliative pentru bolnavi în faza terminală în Cluj-Napoca.


In articol:

Un preot le cere oamenilor să nu mai creadă în conspirații  Cunoaște foarte bine ce înseamnă suferința unor bolnavi în fază terminală și este uimit că încă mai există oameni care nu cred în existența COVID și care, în loc să se informeze, preferă să plece urechea la teoriile conspiraționiste, relatează Digi24.

„Eu nu pot să-mi imaginez că la ora actuală, după atâtea luni și atâtea probleme câte a creat la toate nivelurile societății

acest coronavirus, încă mai sunt oameni care pun problema existenței. Putem pune orice problemă- că există costuri, că există simptome sau că nu există- dar problema existenței virusului mi se pare că nici n-ar trebui discutată măcar”, a declarat preotul Bogdan Chiorean, miercuri seara, la Digi24.

Recent, el a observat o legătură între curentul antivaccinist și teoriile conspiraționiste despre pandemia de Covid-19, care capătă tot mai mare amploare.  „E un trend acum să nu mai crezi în nimic. Nici în Covid, nici în vaccinuri, în medici, în specialiști”, a spus preotul, citat de presa din Cluj.

„Dacă ne gândim la bolile copilăriei, în special la rujeolă, în America, din 2002 nu mai există rujeolă, pentru că în 1990 a fost o epidemie cu aproximativ 10.000 de decese, cele mai multe la copii sub 5 ani, la care se adaugă copiii rămași cu sechele, cu meningo-encefalite, retard psihic, complicații, care au afectat în mod grav și definitiv calitatea vieții celor care au rămas în viață.

La noi, rata de vaccinare scade, din nefericire, pe an ce trece, iar asta pentru că există tot felul de teorii conspiraționiste”, a constatat preotul Bogdan Chiorean.

Un preot le cere oamenilor să nu mai creadă în conspirații

El admite că „să înțelegi fiziologia, să înțelegi virusologia, să înțelegi ceea ce înseamnă un vaccin în toată complexitatea lui e o piatră de poticnire chiar și pentru cei mai mulți dintre medici.

Trebuie să fii ori foarte pasionat, ori să fii de specialitate”, a arătat Bogdan Chiorean. „Tocmai de aceea, să-ți iei informația doar de pe rețelele sociale, să iei o decizie care să pună în pericol viața copilului tău mi se pare un gest de un curaj, în sensul cel mai negativ”, spune Bogdan Chioreanu.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Încă o localitate intră în carantină din cauza coronavirusului. Unde a fost luată măsura?

Emanuel Ungureanu: 'Cîțu și Iohannis nu au nicio treabă cu guvernarea'

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Se transmite sau nu coronavirusul prin intermediul alimentelor? Iată ce spun specialiștii

Coronavirus România, 22 iulie. Număr record de cazuri noi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies