Un popor fara traditii este sortit pierzaniei! Ultimul mester al clopului cu pene, se incapataneaza sa duca mai departe darul pe care l-a primit mostenire de la strabunii sai! Iata cum lucreaza cel mai dibaci fauritor de clopuri bistritene

Atelierul batranului seamana cu un adevarat muzeu de arta populara.

Descoperiti povestea unui om cum altul nu-i, ultimul care mai stie sa aseze penele pe celebrele clopuri bistritene, pentru care strainii ar fi dispusi sa ofere si un sac de bani.

Sa-ti lepezi obiceiurile e ca si cum ti-ai parasi tara, striga din coltul lui de Romanie, nea Leon, batranul care se incapataneaza sa duca mai departe tezaurul secular, primit zestre atunci cand a deschis ochii in lumea aceasta mare. Mesterul popular Leon Jora, este renumit in comuna Salva, din judetenul Bistrita, deoarece se incapataneaza sa duca mai departe traditia unui mestesug stravechi.
"Cand imbrac portul popular, parca sunt mai tanar! Cat pot lucra cu mana, tot lucru! Romani nu va uitati traditiile si portul, ca asta-i Romania noastra!", a spus batranul mestesugar.

Un singur mare regret are batranul si anume faptul ca nu va putea duce nimeni mai departe mostenirea arhaica, pa care el a ridicat-o, o viata intreaga la rang de crez.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate