Un nou atac al rechinilor în Europa - O femeie, grav rănită în timp ce făcea snorkeling

Author: Alina Petre

Un nou atac al rechinilor

Un nou atac al rechinilor a avut loc de această dată în Europa. O femeie a fost grav rănită în timp ce făcea snorkeling.

Incidentul s-a produs în apele Marii Britanii, în largul coastei Cornwall. O

femeie a fost mușcată de un picior lângă portul Penzance în timpul unei excursii de snorkeling pentru a vedea rechinii albaștri.

Atacul s-a produs pe 28 iulie, la ora 12.30 (ora locală) și imediat a fost solicitată Paza de Coastă.

Femeia a fost grav rănită în largul portului Penzance, după salvarea acesteia a fost preluată de paramedici și a fost supusă mai multor intervenții chirugicale.

Nu au fost oferite mai multe detalii despre vârsta și starea victimei sau tipul de rechin care a atacat.

Citeste si: Motivul pentru care rechinii atacă oamenii- Fenomenul îngrijorător care aduce prădătorii marini la țărm

Atacurile rechinilor sunt rare în Marea Britanie

Este primul atac de rechin de acest fel asupra unei persoane în apele britanice din 1847.

Mai mulți pescari au fost mușcați în ultimii ani de alte creaturi marine, dar numai după ce au adus peștii la bordul vaselor lor.

Încă nu este clar despre ce tip de rechin este cel care a tacat-o pe femeie, relatează DailyMail.

Mai multe specii de rechin se află în largul Cornwall în fiecare an, inclusiv rechinii albaștri, rechinii porbeagle și rechinii basking- care nu au tendința de a ataca oamenii, însă au fost raportate atacuri ale rechinilor, care rămân rare, mai ales în Marea Britanie.

Cel puțin 25 de specii de rechini trăiesc în apele Marii Britanii timp de un an de zile, potrivit cercetătorilor.

Ce spun specialiștii britanici

„Atacurile de rechin albastru asupra oamenilor sunt extrem de rare, dar au fost înregistrate. În total, la nivel mondial, există patru cazuri confirmate de atacuri fatale de rechin albastru asupra oamenilor, cu 25 de atacuri nefatale confirmate.

„În august 2012, o plajă din Ceredigion, Țara Galilor, a fost închisă pentru turiști din cauza prezenței unui rechin albastru. Rechinul a fost văzut înotând între bărci și a venit foarte aproape de țărm, înotând pe lângă turiști în doar câțiva metri de apă.

Mai târziu, în aceeași lună, o altă plajă din West Dorset a trebuit să fie închisă timp de o oră și jumătate din cauza unui alt rechin albastru”, potrivit British Sea Fishing.

Atacurile rechinilor în Europa

Numărul atacurilor rechinilor în Europa a crescut îngrijorător. În iulie au fost închise cinci plaje din Spania.

Rechinul denumit mako, văzut lângă coastele Spaniei, poate înota cu viteze mari de până la 72 de kilometri pe oră, el fiind observat pentru prima dată în Marea Mediterană în ultimii 10 ani, spun experții.

La începutul lunii iulie, o româncă și o austriacă au murit într-o stațiune din Egipt, după atacul rechinilor în Marea Roșie.

Întâmplare înfricosătoare: Un diavol de mare uriaș a sărit la bordul unei bărci.” Suntem devastați, niciunul dintre cei 4 nu a supraviețuit!”

Citeste si: Momentul în care un copil este salvat în ultima clipă de atacul unui rechin- Video

 

 

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies