Un leac BABESC pentru raceala l-a bagat in spital, cu arsuri pe 20% din suprafata corpului. Medicii ii IMPLORA pe parinti sa nu il mai foloseasca

E un remediu vechi de cand lumea, folosit de mame din intreaga lume, dar doctorii atrag atentia ca e periculos.

Sarah Hemongton-Gorse, chirurg plastician la o clinica de arsi din Tara Galilor, le-a transmis tuturor parintilor sa nu le mai faca copiilor care sunt raciti inhalari de aburi. Motivul? In ultimii 5 ani, 17 copii au fost tratati in spitalul sau de arsui grave, provocate de apa fierbinte care le-a fost varsata, accidental, pe corp.

Unul dintre pacienti, Finley Denley-Ansen, in varsta de opt ani, a fost internat in iulie, dupa ce a suferit arsuri pe 20% din suprafata corpului, pe abdomen si picioare. Mama  a scapat apa fierbinte pe el, cand incerca sa ii aline o raceala. Finley a fost internat, dar a dezvoltat o septicemie in spital. Spre norocul sau, s-a vindecat de ambele probleme, dar alti parinti ar putea sa nu fie la fel de norocosi.

"Sfatul meu catre alti parinti e sa nu foloseasca niciodata invalarea de abur. N-as mai pune niciodata apa clocotita langa copiii mei si nu recomand nimanui sa o faca", a declarat mama lui Finley.

Dai Nguyen, un medic pediatru, a declarat ca nu exista niciun efect real al aburului impotriva racelilor: "Provoaca o usurare a bolii, pe termen scurt, dar nu vindeca boala si nu o face sa treaca mai repede. Nu exista niciun beneficiu real, dar exista un pericol potential mare".

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate