Un intreg judet din Romania ar putea intra in carantina totala! Alerta de COVID-19!

,

Ministrul Sănătăţii, a declarat faptul că speră ca Parlamentul să adopte în regim de urgenţă legea privind carantina, pentru a se putea continua lupta cu pandemia.


In articol:

Un intreg judet din Romania ar putea intra in carantina

”Dacă nu avem nicio pârghie, transmiterea comunitară se va accentua”, a afirmat ministrul.

Citeste si: Lista tarilor verzi actualizata: in ce tari poti calatori fara sa fie nevoie sa stai in carantina la intoarcere

Nelu Tătaru a vorbit, luni seară, la  Digi 24, despre legea privind carantina, adoptată de Guvern, anunță  news.ro.

”În acest proect legislativ am pus în concordanţă legea cu cerinţele CCR. Este o boală transmisibilă, am explicat foarte clar ce înseamnă termenii. După cum vedeţi, la noi este o problemă, la celelalte ţări există carantina. Am explicat ce înseamnă carantină, izolare, ce înseamnă epidemie, pandemie, risc epidemiologic crescut, ce înseamnă carantinarea unei anumite zone, ce înseamnă efectiv tot ce ar trebui să existe într-un proiect de lege pentru a putea gestiona o astfel de criză pandemică”, a afirmat Nelu Tătaru.

Citeste si: Zi neagra pentru Romania: cel mai mare numar de decese in 24 de ore, din ultimele 55 de zile

”Eu sper într-un regism de urgenţă să avem legea într-o săptămână”, a continuat ministrul, care a adăugat că ”dacă nu avem nicio pârghie, transmiterea comunitară se va accentua”

Judetul Sibiu poate intra in carantina

Niciun centru de carantină din județul Sibiu nu mai este activ, după ce ultimele 15 persoane pentru care autoritățile sanitare au dispus măsura carantinării au decis să plece acasă, urmare a deciziei Curții Constituționale (CCR), prin care izolarea și carantina au fost declarate neconstituționale.

”La momentul intrării în vigoare a deciziei CCR, erau în carantină un număr de 15 persoane. Ca urmare a deciziei, acestea au fost scoase din carantină”, a declarat marți, pentru StirideSibiu Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

De la începutul pandemiei, în Sibiu au fost amenajate 8 centre de carantină, în Sibiu și împrejurimi, în acest moment niciun centru nemaifiind funcțional, conform informațiilor transmise Prefecturii de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Din decizia Direcției de Sănătate Pubilică Sibiu, un număr de 1560 de persoane au fost carantinate în județul Sibiu, din luna martie, când s-au instituit măsuri de ziolare și carantinare pentru persoanelor sosite din zone afecte de Covid – 19.

Citeste si: Lista cu tarile unde romanii nu pot intra sau sunt oligati la izolare

În paralel, 5 pacienți testați pozitiv cu Covid – 19 au plecat la cerere din spitalele sibiene, urmare a deciziei CCR.

Ministrul Sănătăţii afirmă că avem o creştere, dar momentan nu este exponenţială, situaţia fiind evaluată zilnic.

”Noi ne aflăm în momentul în care pacienţi pozitivi, asimptomatici sau nu, sunt externaţi pe propria răspndere. Ei trebuie să considere că răspunderea este pentru întreaga populaţie”, a adăugat ministrul Sănătăţii.
Nelu Tătaru a reiterat ideea aprobării rapide a legii: ”Noi sperăm ca acest proiect legislativ să treacă de Parlament într-o săptămână – o săptămână şi jumătate şi să avem o lege care să ne permită să ne continuăm activitatea şi lupta cu pandemia”.

Secretarul de stat Raed Rafat a precizat luni, că proiectul de lege privind carantina aprobat în Guvern, care piate fi aplicat şi în alte situaţii de risc epidemiologic, are o definiţie a carantinei asemănătoare cu regulamentul internaţional sanitar, că izolarea la domiciliu este soluţia la care se va recurge doar când capacitatea spitalelor e depăşită.
Legea prevede şi modalităţile de contestare a măsurilor de izolare şi carantină.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Andrei Ciobanu: "Familia Sterp trage țepe la oameni." Ce s-a întâmplat după vizita la Hațeg?

Un cunoscut liberal: 'Cazul Barna. Simplu. E penal 100%'

Cine este și cum arată actuala iubită a celebrului Adrian Sârbu, fostul șef al Pro Tv. Este cu 30 de ani mai tânără decât el

Adriana de la "Survivor România" este îndrăgostită? Iată cum a fost surprinsă

Cati oameni care au avut coronavirus cunoasteti? De ce se spune ca nu exista Covid

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies