Un interlop român ar fi comandat furtul tezaurului dacic. Piesele s-ar afla încă în Olanda

Autor: Laura Macovei

Celebrul Coif de aur de la Coțofenești și trei brățări dacice ar fi fost furate la comanda unui interlop român

Sursa: Profimedia

Ies la iveală informații uluitoare cu privire la furtul tezaurului dacic. Un interlop român ar fi fost cel care a comandat furtul.

Mai multe surse apropiate anchetei au dezvăluit pentru postul de televiziune olandez RTL Nieuws că celebrul Coif de aur de la Coțofenești și trei brățări dacice ar fi fost furate la comanda unui interlop român.

Citește și: Un cuplu a fost reținut în cazul furtului tezaurului dacic. Suspecții aveau doi copii, iar întreaga comunitate este în stare de șoc: ,„Am auzit o bubuitură puternică”

Un interlop român ar fi comandat furtul tezaurului dacic 

Potrivit RTL Nieuws, comanditarul jafului ar fi un cunoscut infractor român, aflat în prezent în vizorul justiției. Scopul ar fi fost unul halucinant: utilizarea acestor artefacte de neprețuit ca monedă de schimb pentru reducerea sau anularea unei pedepse penale. 

Deși identitatea sa nu a fost dezvăluită, sursele olandeze susțin că este vorba despre o figură marcantă a lumii interlope din România.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Anca Gorgos Alexa, un cunoscut tehnician dentar din Iași, a fost găsită moartă în propriul cabinet. Care a fost reacția soțului și ce au transmis prietenii. „Îmi este teribil de greu să înțeleg.”

Coiful de la Coțofenești, un artefact vechi de peste 2.500

de ani, este considerat un simbol de o valoare inestimabilă al patrimoniului dacic. Piesa este unică și imposibil de înlocuit, iar dispariția sa a provocat o undă de șoc în lumea arheologiei și a autorităților de protecție a patrimoniului.

Obiectele furate ar fi încă în Olanda

Investigația jurnalistică a celor de la RTL Nieuws, desfășurată pe parcursul mai multor luni, a scos la iveală că obiectele furate s-ar afla încă în Olanda, iar comanditarul român ar fi folosit rețele de crimă organizată pentru a orchestra jaful.

Informațiile au fost confirmate de surse din poliție, justiție, dar și din mediul infracțional, care au solicitat anonimatul din motive de securitate.

Citește și: Ce s-a întâmplat, de fapt, cu tezaurul dacic. Ce detaliu important au aflat anchetatorii în urma primului termen de judecată

Deși poliția analizează și alte piste, „se pune din ce în ce mai mult accentul pe un comanditar român”, a

declarat una dintre sursele anchetei. 

Parchetul olandez a refuzat să comenteze public aceste informații.