„Un dezastru. Nu mai au ce să îmbrace”. Povestea îngerilor din mijlocul câmpului, prezentată la „Asta-i România”

Author: Diana Ghita
Actualizat: 11 dec 2023, 22:33

Îngerii din câmp, la „Asta-i România”

Sursa: Captură KANAL D

O zonă mărginașă a Constanței ascunde realitatea cruntă a familiilor vulnerabile din întreaga țară, care trăiesc la limita existenței și se chinuiesc să trăiască de pe o zi pe alta.

Aceasta este povestea Elenei Viorica și a celor 5 copii ai săi, o familie defavorizată care trăiește într-un câmp de la marginea Constanței, departe de civilizație. Deși par uitați de lume, reporterii de la emisiunea „Asta-i România” au pătruns în baraca lor, pentru a le afla povestea.

Care este povestea îngerilor din câmp

Elena, mama copiilor, mărturisește, cu lacrimi în ochi, că grija ei cea mai mare este să le asigure acestora.

De asemenea, aceasta nu și-a pierdut nădejdea că lucrurile se vor schimba pentru familia ei: „Ziua mă rog în genunchi, seara mă rog în genunchi... să ne ajute Dumnezeu”.

Deși trăiesc în mijlocul câmpului, acest lucru nu îi împiedică să-l caute pe Dumnezeu în biserică.  „În fiecare duminică, vinerea mă duc la maslu”,  spune Elena Viorica.

Aceasta nu este singură cu cei 5 copii.

Tatăl celor mici face, și el, toate eforturile posibile pentru a aduce un venit în casă, din care să-și poată întreține familia. Tot ce au pe lume cei doi soți sunt copiii și mica lor baracă.

Însă, una dintre ultimele furtuni a măturat o mare parte din puținul pe care au reușit să-l agonisească, zburându-le acoperișul și lăsându-i sub cerul liber, în ploaie.

„A luat tot.

Plângeau copiii, hainele ude, la școală nu mai au ce să mai îmbrace. A fost dezastru”,  povestește Elena.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Sprijin financiar de sărbători. Primăria alocă fonduri suplimentare pentru pensionari. Cum poți intra în posesia tichetelor sociale

Copiii din mijlocul câmpului duc un trai greu de descris

Deși au reușit să cârpească acoperișul, iarna este abia la început. Însă, cu toate acestea, femeia încă speră să le asigure, pe viitor, o locuință adevărată copiilor ei: „ Ne rugăm să facem casa la copii, din toată inima”.

Se pare că unele din rugăciunile mamei au fost ascultate, întrucât, după o bună bucată de timp în care aceștia nu au avut nicio sursă de încălzire, un preot și-a făcut milă de ei, oferindu-le o sobă, pentru care sunt profund recunoscători. 

De asemenea, povestea lor a ajuns la urechile mai multor oameni cu inimă mare, care încearcă să schimbe destinele de cerșetori ale micuților cu chipuri de îngeri.

Printre aceștia se numără două asociații care sprijină familiile defavorizate, United Hands România, care le oferă oamenilor vulnerabili resursele necesare pentru a se putea întreține, dar și Salvați Copiii, care îi ajută pe micuți în activitatea lor școlară și îi susține să nu abandoneze studiile.

Citește și: Căsuța albastră, un loc unic si magic! Într-un sat din Argeș o căsuță veche de peste 150 de ani atrage ca un magnet curioșii din țară și din străinătate

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!