Un DELICIU pentru masa de Craciun: Tarta medievala cu carne. Reteta traditionala din secolul al XIV-lea

Iata cum se pregatea acum mult, mult timp un fel de mancare traditional, din carne de porc, pentru mesele festive in Anglia secoulului al XIV-lea.

Ingrediente (pentru 8 portii): 1 pachet aluat foitaj (alegem o varianta din comert, pentru a economisi timp, insa puteti prepara in casa aluatul), 500 grame carne slaba de porc taiata cubulete, 4 oua, 1 ceasca branza tare rasa, ¼ ceasca muguri de pin, ¼ lingurita sare, 1 catel de usturoi zdrobit, un praf nucsoara, un praf piper negru macinat.

Modul de preparare: Inainte de toate, se incinge cuptorul. Se ia o tava rotunda (cu diametrul de 24 cm) in care se aseaza aluatul. Aluatul se pune la cuptor pentru 10 minute. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Carnea de porc se rumeneste intr-o tigie cu putin ulei. Separat, intr-un bol, se amesteca bine ouale cu usturoiul si condimentele. Carnea din tigaie se pune peste aluat, iar deasupra se presara branza rasa si mugurii de pin. Peste toate se toarna amestecul de oua si condimente. Tarta se da la cuptor pentru aproximativ 45 minute, pana cand capata o crusta frumoasa aurie si trece testul scobitorii. Se serveste la temperatura camerei.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate