Un ceai cald, o cana de lapte fierbinte sau vin fiert! Acestea erau leacurile bunicilor nostri in caz de raceala

Raceala are leac acasa, spun batranii de la sate. Cine sa ia atatea medicamente si siropuri?

Leacurile din strabuni sunt cele pe care batranii nu le-ar da pentru nimic in lume. Ea este tanti Maria si se lauda ca ani de zile n-a dat pe la medic. A tratat raceala exact ca pe vremea bunicii: cu un ceai special, i-au trecut si durerea de gat, si frisoanele.

Pentru tanti Maria, ceaiul de nuci si ceapa e sanatate-curata! Leacul o ajuta sa treaca mereu peste guturai si niciodata nu e racita mai mult de o zi!

Tanti Aurica stie remediul cu lapte de la bunica ei. Cu mana pe inima, gospodina se jura ca de fiecare data leacul din camara i-a venit de hac tusei.

Si asta nu este tot, pentru gat este bun si oul.Tanti Dorina este tot adepta leacurilor cand vine vorba de raceli usoare. Nu a mai dat pe la medic de zeci de ani, stie cum sa se fereasca iarna de boli. Pentru ca ceaiul de plante sa-si faca efectul, tineti cont de secretul gospodinei: „Un ceai aromat, placut la gust, se bea fara zahar”.

Domnii, insa, nici ca vor sa auda de ceai: pentru ei, vinul este la putere. Medicii sunt  sceptici in ceea ce priveste leacurile din batrani, desi, o recunosc chiar ei, o cana de ceai nu face rau nimanui. Este, totusi, indicat ca atunci cand raceala nu trece doar cu o cana de ceai sa mergeti la medic. Leacurile babesti si pastilele luate dupa ureche sunt contraidicate.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate