Ultimul TUN dat de Dragnea înainte să intre-n pușcărie, lovitura pentru toată România

Fostul șef al PSD, Liviu Dragnea, a dat un ultim tun înainte de a ajunge în pușcărie.


In articol:

Ex liderul Camerei Deputaților a provocat daune uriașe, de un miliard de euro, chiar înainte de a fi încarcerat. Acuzațiile sunt extrem de grave. Totul s-a întâmplat în plină campanie electorală.

Liviu Dragnea și-a încheiat brusc cariera politică.

La doar o zi după pierderea alegerilor europarlamentare de către PSD, Dragnea a fost trimis la pușcărie pentru 3 ani și jumătate. Totul a venit după ce a încasat o condamnate definitive în dosarul angajărilor fictive din Teleorman.

La câteva săptămâni după această condamnare vin acuzații extrem de grave. Dragnea a dat un tun de un milliard de euro chiar înainte de ajunge la beci. Totul a ieșit la iveală după ce comunitatea forestieră din România s-a dezlănțuit. Aceștia spun că ultima inițiativă legislativă a liderului PSD este un dezastru și că dacă aceasta s-ar implementa le-ar aduce daune de un milliard de euro.

Citeste si: S-a aflat numele noului premier, după moțiunea de cenzură. Rareș Bogdan, dezvăluiri din culisele Opoziției

Citeste si: Mihai Constantinescu, deconectat de la aparate! Ce se intampla acum cu artistul

Sectorul forestier s-a procoposit, în ultimele zile ale campaniei electorale, cu un proiect de lege – 340/2019, privind interzicerea exporturilor de buștean și cherestea, un proiect anunțat în campania electorală de către Liviu Dragnea și depus ca inițiativă legislativă la Camera Deputaților joi, 23 mai, cu trei zile înainte de finalul campaniei electorale. Tema opririi exporturilor a fost vehiculată în mod oportunist de către diferiți lideri de opinie, regăsindu-se în diferite proiecte legislative, care au fost respinse în urma dezbaterilor din Parlament. În acest sens dezbaterile și punctele de vedere transmise de către Guvern în 2015 și 2017 pot fi consultate pe pagina Camerei Deputaților”, arată Fordaq, Comunitatea Forestierilor din România, într-un comunicat, potrivit capital.ro.

Aceasta arată că percepția celor care se informează pe Facebook, legată de trenurile pline cu buștean, care părăsesc România și golesc versanții de păduri, este falsă.

Acele trenuri cu buștean vin în România nu pleacă! În ultimii 3-4 ani, România a importat în mod constant aproximativ 3 milioane mc de lemn rotund anual, în timp ce exporturile s-au situat sub 100 000 mc de buștean anual! Exporturile de cherestea de rășinoase se bazează în mare măsura pe lemn importat, prin urmare ce logică ar exista în oprirea acestor exporturi? Deșeurile și rumegușul rezultate din prelucrarea acestui volum uriaș de lemn provenit din import ajută la echilibrarea cererii interne de resursă pentru industria plăcilor, industria peleților și a producerii de energie pe bază de biomasă. Oprirea acestor fluxuri de export cherestea ar avea drept consecință imediată oprirea fluxurilor de import lemn rotund, cu efecte colaterale majore prin afectarea industriei plăcilor, a peleților și a lemnului de foc”, a declarat Cătălin Tobescu, reprezentant Fordaq, Comunitatea Forestierilor din România.

Citeste si: Ce i-a ascuns Anamaria Prodan mamei sale si de ce a facut asa ceva? Acum s-a aflat totul

Citeste si: Patru ieseni internati in spital dupa ce au mancat cirese. Doi pacienti sunt in stare grava

Pierderile economice imediate s-ar ridica la 500 milioane euro, contravaloarea exporturilor de cherestea, pierderi dublate prin efectele colaterale în industria plăcilor, a peleților și prin pierderea de resursă pentru energia din biomasă. Concomitent, ar disparea ca resursă pentru lemnul de foc deșeurile obținute din producerea cherestelei de foioase pentru export, adică echivalentul a 1 milion mc lemn de foc.

Vezi kanal D live

citeste continuarea pe capital.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate