Ultima oră: Guvernul PSD a picat! Moțiunea, votată de 238 de persoane

Author: A.I.
Actualizat: 17 iul 2022, 19:05

Guvernul PSD, condus de Viorica Dăncilă, a picat! 238 de parlamentari au votat pentru căderea Guvernului condus de Viorica Dăncilă.

244 de parlamentari au votat în total astăzi, 238 de voturi fiind pentru căderea Guvernului.

Dintre semnatarii moțiunii de cenzură au lipsit finul lui Liviu Dragnea, Emanoil Savin, ex PSD, Oana Bizgan, ex USR, și un deputat USR care este grav bolnav. Au votat alături de PNL mai mulți deputați ai minorităților, în jur de 7, precum și fostul președinte al organizanizației de tineret a PSD, Gabriel Petrea, potrivit digi24.ro.

Ce a spus liderul ProRomânia, Victor Ponta, la moțiune:

"Dacă nu trece moțiunea, doamna Dăncilă va trebui să facă o minune biblică, cu peștii și pâinile și o să avem un guvern de 100 de miniștri, iar apostolul Mihai o să jure că doamna Dăncilă e o rudă din Videle a Mântuitorului și poate să facă 100 de miniștri, nu e ceva imposibil.

Am aflat că mâine se dau 7 miliarde, Eugen e generos. Singurul om serios este dl. Arsene, ăsta când zice că ia, ia! Așa a zis Parchetul, nu eu.

Citește și: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”

Am aflat de la doamna Dăncilă că sunt un om foarte rău, vreau să confirm, chiar sunt un om rău. Am pus o pe listă în 2014 ca europarlamentar, dar cred că un alt om rău, dl. Dragnea, a pus-o chiar premier și i-a fost mai rău.

Am văzut că e neconflictuală. N-a vrut Mike Pence să se certe cu doamna Dăncilă, a alergat-o prin tot Washingtonul.

N-a vrut să se certe nici cu Ursula. Nu vă dau tot numele că vă încurc. N-a vrut să se certe nici cu moldovenii, a făcut un om de afaceri un metru de autostradă", a spus Victor Ponta în Parlament, înainte de votul moțiunii de cenzură.

Valoarea tichetelor de masă urmează să crească. Care sunt persoanele care nu vor mai beneficia de aceste creșteri

Băsescu a prevăzut picarea Guvernului!

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a prevăzut picarea Guvernului.

"Moţiunea!
Moţiunea de cenzură de joi va fi momentul de început a unei perioade de instabilitate politică.


Alături de PNL şi PMP, USR, dar şi partidele conduse de Ponta, Tăriceanu şi Kelemen Hunor împreună cu ciracii lor mari amatori de plocoane guvernamentale vor vota, cu morga impostorului pe umerii căruia apasă responsabilitatea pentru ţară, moţiunea de cenzură insistent cerută de Preşedintele Iohannis.
Ce va fi joi la votul pentru moţiune? Previzibilă este o cădere a guvernului. Va fi ziua lui Şică Mandolină şi a lui Iohannis. Se vor felicita reciproc, crezând că sunt câştigătorii meciului politic.
În realitate, marele câştigător va fi Ponta care nu a avut ca obiectiv instalarea unui guvern liberal ci doar dărâmarea guvernului Dăncilă pentru a deschide larg porţile nogocierii pentru punerea sub control a PSD – ului.
Preşedintele Iohannis va chema la consultări partidele, dar obligaţia lui este ca la ora aceasta să ştie numele viitorului premier. Iar dacă cineva crede că Preşedintele Iohanis îl are în minte pe Ludovic Orban, se înşală. Orban trebuie să stea la rind pentru că înaintea lui ar fi Predoiu…
Cu ocazia consultărilor va trebui să-i găsească premierului desemnat şi o majoritate parlamentară, ceea ce pare dificil.
Ponta îşi va face jocul cu PSD -ul urmând să încerce coagularea unei majorităţi bazată pe PSD, PRO-RO, ALDE şi căreia se va alătura contracost şi UDMR.
Scenarii sunt multe. De aceea, mă voi limita la a spune doar concluzia:
- Guvernul cade;
- Ponta iese întărit din această moţiune şi cu aliura de lider al stângii;
- Ludovic Orban nu va fi desemnat premier;
- Primul guvern nu trece de votul Parlamentului;
- Al doilea guvern nu va fi niciodata supus votului pentru că Parlamentul nu-l va programa;
- Nu se vor îndeplini condiţiile Constituţionale pentru declanşarea alegerilor anticipate;
- Doamna Dăncilă rămâne premier interimar până după alegerile prezidenţiale.
Iar dacă PNL vrea să se decredibilizeze acum, va face o alianţă de guvernare cu Ponta, Tăriceanu şi Hunor.
Cine pierde şi cine câştigă politic din acest exerciţiu democratic?", scria Traian Băsescu pe Facebook înainte de vot.

 

 

Taguri:

Surpriză de proporții! O nouă concurentă a intrat în Casa iubirii! Julia a mărturisit că a venit pentru că a pus deja ochii pe doi băieți pe care își dorește să ii cunoască mai bine! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!