Ultima ora! Guvernatorul Bancii Nationale, colaborator al Securitatii? CNSAS a cerut in instanta stabilirea calitatii ce colaborator al Securitatii

,

CNSAS a cerut în instanţă „constatarea calităţii de colaborator al Securităţii” pentru Mugur Isărescu, conform Ziare.com.

Dosarul a fost înregistrat luni la Curtea de Apel Bucureşti.

Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane:-art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naţionale a României, preşedinte, vicepreşedinte de bancă şi membrii consiliului de administraţie din sectorul bancar)-1 persoană", se arată în comunicatul dat de instituţie după şedinţa de marţea trecută a Colegiului.

Conform Ziare.com, persoana la care se face referire este guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Ziare.com a precizat că a încercat să obţină un punct de vedere de la Mugur Isărescu, dar deocamdată acesta nu a transmis niciun mesaj.

Marţi, acţiunea vizându-l pe Mugur Isărescu figurează ca fiind înregistrată cu o zi în urmă la Curtea de Apel Bucureşti, arata news.ro.

În urmă cu trei ani, România Liberă a scris că Mugur Isărescu a fost colaborator al Securităţii sub numele de cod „Manole”.

La acel moment, CNSAS nu avea posibilitatea să verifice calitatea de colaborator al Securităţii a guvernatorului BNR, însă Parlamentul a modificat legea, adăugând persoana care ocupă această funcţie între cele pentru care se poate cere această verificare.

Ziarul Bursa scria anul trecut că avocatul Gheorghe Piperea a cerut CNSAS, printr-o asociaţie pe care o conduce, să verifice dacă Mugur Isărescu a colaborat cu Securitatea.

Citeste si: Mugur Isarescu, declaratie despre situatia economica a Romaniei: "Depinde de evolutiile in planul sanatatii publice"

Citeste si: "Criza economică de acum nu seamănă cu nimic din ce am văzut în ultima sută de ani”. Interviu cu purtatorul de cuvant BNR, Dan Suciu

Citeste si: Adevarul despre marirea alocatiilor copiilor: "Si daca am vrea, nu am putea majora alocatiile"

 

Citește și:

E cod galben in toata tara! Cand se indreapta vremea

Mesajul dur al lui Raed Arafat pentru cei care spun ca pandemia este o farsa: "Sa priveasca in ochi familiile"

Cum arata noua casa a cantaretei Carmen de la Salciua. Fanii se asteptau la altceva

Curs valutar BNR, marti 22 septembrie 2020: Dolarul castiga serios teren!

In aceasta seara, de la ora 20:00, in “Pretul fericirii”, Ender, atacata din toate partile


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies