După o noapte de distracție, în care nu au mai ținut cont de cantitatea de alcool consumată, Valentin și cei doi prieteni au dormit pe plaja din Costinești. Ulterior, aceștia s-au trezit mahmuri și s-au aruncat în marea agitată, fără să ia în serios steagul galben, arborat la mal.
Citește și: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal
Care a fost ultima dorință a tânărului care a murit înecat la Costinești
Deși știa să înoate, tânărul de 20 de ani, din Buzău, care era absolvent la Teologie, a fost prins imediat de curenții puternici și înghițit de mare. Chiar dacă salvamarii au intervenit rapid și s-au străduit timp de 15 minute să-l scoată la mal, viața lui Valentin nu a mai putut fi salvată, întrucât cele două echipaje medicale care i-au acordat, timp de o oră, primul ajutor au declarat, în cele din urmă, decesul.
Buzoianul pare să își fi prevestit moartea, întrucât, cu doar câteva zile înainte de a-și pierde viața la Costinești, acesta i-a transmis unui prieten ce își dorește după ce va muri. Acesta a avut o cerere de-a dreptul inedită: „ Dacă e să pățesc ceva, să fac accident, sau ceva, faceți și voi o chetă și îmi reparați mașina și mergeți cu ea prin parcare”.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Citește și: Veste bună pentru mamele din România! Cu cât se modifică alocațiile de la 1 ianuarie 2025
Valentin a murit după ce a ignorat avertismentul salvamarilor
Nimeni nu se aștepta ca o vacanță la malul mării să se termine într-un mod atât de tragic pentru Valentin și prietenii lui.
Însă, adrenalina de după o noapte de distracție și marea agitată și-au spus cuvântul. Deși în toată partea de sud a litoralului românesc este arborat steagul galben, cei trei tineri au ignorat semnificația acestuia și s-au aventurat, inconștienți, în valuri.„Primul a fost mai curajos. S-a dus undeva la nivelul primei geamanduri, a stat acolo o perioadă scurtă, invitându-i şi pe ceilalți", a povestit Cătălin Dogaru, unul dintre salvamarii din Costinești, pentru sursa citată anterior.
Steagul galben este arborat, zilele acestea, de la Eforie până la Mangalia. Această formă de avertisment a salvamarilor îi atenționează pe oameni că scăldatul le este permis doar înotătorilor profesioniști.
„La mare nu e ca la piscină, Marea Neagră este o mare foarte periculoasă, deși nu sunt valuri înalte, sunt curenți foarte puternici", a adăugat salvamarul Cătălin Dogaru.