Ucraina cere UE ajutor militar de anvergura in urma ”INVAZIEI RUSE”. Reuniune de urgenta la ONU si NATO

Author: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 03:57

Ucraina a afirmat ca "trupe ruse" au preluat controlul asupra orasului frontalier strategic Novoazovsk, situat la 100 de kilometri sud de bastionul rebel Donetk.

Ucraina a cerut Uniunii Europene sa ii acorde un "ajutor militar de anvergura" in urma unei "invazii ruse nedisimulate", conform ambasadorului ucrainean la UE, Konstiantin Eliseiev. Ambasadorul rus la OSCE, Andrei Kelin, a declarat insa ca nu exista soldati rusi in Ucraina, la finalul unei reuniuni a organizatiei la Viena.

Facem apel la o sesiune extraordinara a Consiliului European, la 30 august, pe tema Ucrainei(...). Ajunge cu coniventa si calmarea agresorului.

Solidaritatea trebuie sa se materializeze prin sanctiuni semnificative si un ajutor militar si tehnic de anvergura", a declarat Eliseiev, potrivit paginii de Facebook a ambasadei ucrainene la UE.

Ambasadorul SUA la ONU:Rusia sa inceteze "minciunile" si alimentarea conflictului din Ucraina

Rusia trebuie sa inceteze "minciunile" si operatiunile de alimentare a conflictului din Ucraina, a afirmat, in Consiliul de Securitate ONU, Samantha Power, ambasadorul Statelor Unite la Natiunile Unite.


"Rusia trebuie sa inceteze minciunile si alimentarea conflictului din estul Ucrainei", a spus Samantha Power in Consiliul de Securitate al ONU, reunit in sesiune de urgenta pe tema crizei din Ucraina.

Reuniune de urgenta a ambasadorilor NATO pe tema situatiei din Ucraina

Ambasadorii statelor membre ale Aliantei Nord-Atlantice se vor reuni in regim de urgenta, vineri dimineata, la Bruxelles, pe fondul informatiilor privind intrarea unor militari rusi in Ucraina, anunta
surse diplomatice.

Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic va incepe vineri la ora 9.00 (10.00, ora Romaniei), fiind urmata de o intrunire a Comisiei NATO- Ucraina, ocazie cu care ambasadorii celor 28 de tari membre ale Aliantei se vor consulta cu reprezentantul Kievului.( sursa Mediafax)

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni