Ucraina cere UE ajutor militar de anvergura in urma ”INVAZIEI RUSE”. Reuniune de urgenta la ONU si NATO

,

Ucraina a afirmat ca "trupe ruse" au preluat controlul asupra orasului frontalier strategic Novoazovsk, situat la 100 de kilometri sud de bastionul rebel Donetk.

Ucraina a cerut Uniunii Europene sa ii acorde un "ajutor militar de anvergura" in urma unei "invazii ruse nedisimulate", conform ambasadorului ucrainean la UE, Konstiantin Eliseiev. Ambasadorul rus la OSCE, Andrei Kelin, a declarat insa ca nu exista soldati rusi in Ucraina, la finalul unei reuniuni a organizatiei la Viena.

Facem apel la o sesiune extraordinara a Consiliului European, la 30 august, pe tema Ucrainei (...). Ajunge cu coniventa si calmarea agresorului. Solidaritatea trebuie sa se materializeze prin sanctiuni semnificative si un ajutor militar si tehnic de anvergura", a declarat Eliseiev, potrivit paginii de Facebook a ambasadei ucrainene la UE.

Ambasadorul SUA la ONU:Rusia sa inceteze "minciunile" si alimentarea conflictului din Ucraina

Rusia trebuie sa inceteze "minciunile" si operatiunile de alimentare a conflictului din Ucraina, a afirmat, in Consiliul de Securitate ONU, Samantha Power, ambasadorul Statelor Unite la Natiunile Unite.

"Rusia trebuie sa inceteze minciunile si alimentarea conflictului din estul Ucrainei", a spus Samantha Power in Consiliul de Securitate al ONU, reunit in sesiune de urgenta pe tema crizei din Ucraina.

Reuniune de urgenta a ambasadorilor NATO pe tema situatiei din Ucraina

Ambasadorii statelor membre ale Aliantei Nord-Atlantice se vor reuni in regim de urgenta, vineri dimineata, la Bruxelles, pe fondul informatiilor privind intrarea unor militari rusi in Ucraina, anunta surse diplomatice.

Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic va incepe vineri la ora 9.00 (10.00, ora Romaniei), fiind urmata de o intrunire a Comisiei NATO - Ucraina, ocazie cu care ambasadorii celor 28 de tari membre ale Aliantei se vor consulta cu reprezentantul Kievului. ( sursa Mediafax )

 

Citește-ne pe
Citește și:

Legendarul om de televiziune Larry King a murit din pricina Covid-19!

ALERTĂ - Vlad Voiculescu: Redeschiderea școlilor este pusă în pericol

Vedeta Kanal D care are trei copii cu trei femei diferite. Toată lumea îl credea familist convins. Nimeni nu a știut până acum

Primele declaraţii ale lui Joe Biden ca preşedinte al SUA: „Democrația este fragilă.”

Lockdown complet pana pe 14 februarie! Sute de mii de români afectaţi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies