Ucraina anunță încălcarea armistițiului! Au avut loc bombardamente în regiunile separatiste

,
Război

Ucraina anunță încălcarea armistițiului! Au avut loc bombardamente în regiunile separatiste

[Sursa foto: PixaBay]

Ieri, bombardamentele s-au intensificat în regiunile separatiste din Ucraina. Un obuz a lovit o grădiniță, iar autoritățile ucrainene spun că de vină sunt separatiștii.


In articol:

SUA se teme că genul acesta de bombardamente vor fi folosite de Rusia ca scuză pentru a da start unei invazii.

Moscova cere ca Ucraina să nu adere la NATO, dar şi ca trupele aliaţilor să plece din estul Europei, inclusiv din România. Dacă nu se respectă aceste cereri, Moscova ameninţă cu acţiuni militare.

S-a încălcat armistițiul. Au avut loc bombardamente în regiunile separatiste din Ucraina

Război

S-a încălcat armistițiul. Au avut loc bombardamente în regiunile separatiste din Ucraina

[Sursa foto: PixaBay]

Armata ucraineană a transmis astăzi vineri că au avut loc 60 de încălcări ale armistiţiului de către separatiştii proruşi în ultimele 24 de ore. De asemenea, un soldat a fost rănit.

Rebelii din estul Ucrainei au acuzat forţele guvernamentale că au lansat tiruri de artilerie şi mortiere de trei ori, vineri. Unul din cele trei bombardamente a ajuns în satul Petrivske din regiunea Doneţk, iar celelalte două au ajuns în regiunea Lugansk. Conform armatei ucrainene, separatiştii au deschis focul contra a mai mult de 10 aşezări, folosind artilerie grea, mortiere şi un tanc.

O grădiniță a fost lovită de obuze. Moscova spune că separatiștii nu au nicio vină

Ieri dimineață, în jurul orei 09:00, a fost bombardată o grădiniţă. Copiii se aflau în incinta instituției atunci când un obuz a lovit clădirea și a distrus o sală de muzică.

Din fericire, nu au existat victime, astfel că niciun copil nu se afla la acel moment în sala de muzică.

Un alt obuz a aterizat chiar în mijlocul locului de joacă din curtea grădiniţei, iar altul lângă un liceu. 

Citeste si: Bombardamente în estul Ucrainei. Un obuz al separatiștilor a lovit o grădiniță plină de copii

Pe lângă asta, aproximativ 30 de bombardamente au avut loc, în doar câteva ore, în Ucraina. Autorităţile de la Kiev acuză rebelii separatişti. 

Pe de altă parte, Moscova susține că separatiștii sunt, de fapt, victime.

„Inamicul a bombardat teritoriul ucrainean cu ajutorul unui armament greu interzis de acordul de la Minsk. Este important, acum, să clarificăm pentru întreaga lume faptul că aceste proiectile au venit din teritoriile ucrainene ocupate temporar şi controlate de Rusia. Pentru că, în prezent, propaganda rusească încearcă să distorsioneze realitatea şi să acuze Ucraina de bombardamente”, a declarat Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe.

„Din punct de vedere al drepturilor omului, este inacceptabil să tolerezi situaţia oamenilor care locuiesc în republicile Donetsk şi Luhansk, care sunt complet lipsiţi de orice drept civil. Nu se pot deplasa unde vor, nu-şi pot satisface nevoile elementare sau să-şi exercite cele mai elementare drepturi. Este, în totalitate, o problemă umanitară”, a declarat Vladimir Putin, președintele Rusiei.

Citeste si: Atac cibernetic uriaș din partea Ucrainei! Site-urile instituțiilor oficiale au picat pe rând

„Rusia plănuieşte să inventeze un pretext pentru atac. Ar putea fi un eveniment violent pe care Rusia îl va pune pe seama Ucrainei. Ar putea fi un fals aşa-zis bombardament terorist în Rusia. Descoperirea falsă a unui mormânt comun. Un atac înscenat cu drona asupra civililor”, a precizat Antony Blinken, secretar american de stat.

Moscova spune că își retrage trupele cu soldați de la granița cu Ucraina, dar serviciile de informaţii occidentale spun că unii soldaţi pleacă, alţii sunt aduşi în locul lor. De asemenea, imaginile din satelit deţinute de Statele Unite arată că ruşii au construit un pod şi un drum într-o regiune aflată la șase kilometri de graniţa cu Ucraina, lucru care demonstrează că Moscova nu se va opri aici.

„I-am văzut crescând stocurile de sânge. Ştiu, pentru că şi eu am fost soldat cu ceva timp în urmă, aşa că ştiu din experienţă că nu faci aşa ceva fără motiv. Şi, evident, nu faci asta dacă eşti gata să strângi totul şi să pleci acasă”, a precizat Lloyd Austin, secretarul american al Apărării.

Joe Biden: „Există un drum pe care-l putem parcurge”

Preşedintele Joe Biden crede că Rusia ar putea ataca în jurul datei de 20 februarie, dar are speranța ca în următoarele ore să reuşească să liniștească situaţia. 

„Există o cale diplomatică certă. I-am arătat această cale şi lui Putin, cred că duminică. Deci există o cale. Există un drum pe care-l putem parcurge”, a declarat Joe Biden, președintele american.

Între timp, trei aparate Eurofighter din Germania au ajuns în Baza de la Mihail Kogălniceanu. 

„Este o operaţiune care fusese planificată de ceva timp. Deci noi ne-am fi dorit să facem asta la un moment dat, aşa că nu consider că are legătură cu situaţia din zonă”, a declarat Gordon Schnitger.

Ce condiții are Rusia pentru NATO

Cu toate că a declarat că nu vrea un război, Vladimir Putin face cereri imposibile pentru a asigura pacea. Acesta a cerut, printre altele, retragerea trupelor NATO din ţările din centrul şi estul Europei, printre care şi România.

„Pentru că SUA nu sunt pregătite să ofere garanţii ferme şi legale pentru securitatea Rusiei, Moscova va fi nevoită să răspundă, inclusiv prin implementarea unor măsuri de natură tehnică şi militară”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe din Rusia.

 

Citește-ne pe

Citește și:

O tânără şi-a dorit o noapte de vis în compania unui „Don Juan”. Idila s-a transformat în coşmar

Joe Biden a anunţat exact când începe războiul. Mai mulți oficiali americani au confirmat informația

Ben Oni Ardelean (PNL) jubilează după decizia privind avorturile din SUA: 'Marxismul e în cădere liberă!'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Oligarhii ucraineni încep să părăsească țara. Printre ei, Rinat Ahmetov, patronul Șahtiorului!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies