Tu știi ce tip de hrană premium să alegi pentru câinele tău?

Author: B.M.
hrana caine

De curând, familia ta s-a mărit cu un membru special, pe nume Toby, un cățeluș adorabil, cu blănița roșcată, super-funny, pus non-stop pe joacă și pe ronțăit.

Din momentul în care a pășit în noua lui casă, a adus cu el multă veselie, bună dispoziție, dar și noi responsabilități.

Pentru că, totuși, un pui de câine nu este o jucărie, ci un animăluț adevărat, are nevoie de cea mai bună îngrijire: hrană pentru cățeluși de calitate, vaccinuri făcute la timp, deparazitări periodice, curățarea, perierea și tunderea blăniței etc.

Și pentru că tot am adus vorba de mâncare, ar fi indicat ca orice posesor de câine să se documenteze temeinic pentru a-i oferi patrupedului său o alimentație cât mai sănătoasă și cât mai potrivită.

Ce înseamnă o hrană pentru câini adecvată? Ei bine, necesitățile nutriționale ale acestor animale de companie diferă de la câine la câine, în funcție de vârstă, talie și rasă, așa că, înainte de a alege un anumit tip de mâncare, este foarte important să ții cont de aspectele amintite.

În acest articol ne vom concentra asupra primului criteriu menționat. Mai exact, îți vom spune cu ce să îți hrănești micul camarad de când este pui și până când ajunge senior.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Mini-ghid de alegere a hranei pentru câini în funcție de vârsta lor

Începem acest mini-ghid cu un sfat pe care ar fi recomandat să îl respecți: dacă vrei să ai un câine sănătos, plin de energie, jucăuș și cu blănița lucioasă, oferă-i zi de zi

o hrană premium, din ingrediente de calitate.

În funcție de vârstă, patrupezii au nevoie de substanțe nutritive, minerale și vitamine în cantități diferite:

  • cățelușii până în două luni: pentru puii care se află în perioada de înțărcare, cea mai recomandată este o hrană semiumedă, de tip starter. Aceasta constă într-o combinație de nutrienți prezenți în laptele matern și de aditivi speciali, care îi ajută să aibă o digestie sănătoasă și un sistem imunitar puternic;
  • cățeii până într-un an: cu siguranță, pentru juniori, cea mai potrivită este o alimentație semiuscată, pe care să o mestece și digere corespunzător. În această perioadă a vieții lor, o dietă echilibrată, bazată pe vitamine și minerale, este esențială pentru a-și dezvolta sistemul digestiv, musculatura și pentru a avea multă energie;

  • câinii cu vârsta cuprinsă între un an și șapte ani: după ce trec de primul an de viață, câinii pot fi considerați deja adulți, așa că și nevoile lor nutriționale de schimbă. Mai exact, de acum încolo poți să-i dai, de exemplu, mâncare uscată. Aceasta oferă următoarele avantaje: este disponibilă într-o multitudine de combinații de carne, legume și cereale, care îi vor asigura animalului tău de companie toți nutrienții necesari; contribuie la menținerea unei danturi sănătoase și rezistente; procedeul său de realizare presupune distrugerea toxinelor și sterilizarea ingredientelor; spre deosebire de hrana umedă, nu trebuie ținută în frigider; chiar dacă stă mai mult timp în castron sau în punga desfăcută, nu riscă să se strice; poate fi folosită în dispozitivele automate de hrănire;

  • câinii cu vârsta peste șapte ani: pe măsură ce îmbătrânesc, patrupezii au nevoie, de asemenea, de o alimentație bogată în elemente nutritive. Și totuși, aceasta trebuie aleasă cu grijă și administrată în porții adecvate, în așa fel încât să nu le suprasolicite dinții și sistemul digestiv.

Unde găsești hrană premium pentru câini, la prețuri corecte?

Indiferent că prietenul tău cu blană este pui, adult sau senior, este foarte important să-i asiguri o alimentație premium, potrivită vârstei și nevoilor sale. Doar astfel, îl vei ajuta să fie sănătos, energic și într-o formă maximă.

Dacă vrei să cumperi hrană uscată pentru animalul tău de companie, petvet-shop.ro te așteaptă cu o multitudine de sortimente de calitate superioară, de la producători de top, disponibile la prețuri corecte.

Intră pe site-ul lor și descoperă toate produsele!

 

Taguri: