Trei copii au invins autismul! Alatura-te vedetelor Kanal D si ajuta copii cu autism sa se integreze in societate VIDEO

Trei copii au invins autismul! Alatura-te vedetelor Kanal D si ajuta copii cu autism sa s eintegreze in societate VIDEO

Facti cunostiinta cu Adi, Edi si Andi. Trei copii absolut normali care reusesc sa spuna cu putere ca au invins autismul. O boala misterioasa care afecteaza mii de familii in fiecare an.

Sa traiest in cu autism 24 de ore pe zi nu e simplu. Ca la un semn, copilul se poate retrage in carapacea lui.

Nu exista tratament, ci doar o terapie care il poate scoate pe copil din globul lui de cristal si-l poate invata sa traiasca in societate. Copiii cu autism din Romania sufera de izolare din cauza nepasarii.

Nestiinta ii face pe cei mai multi sa-i respinga din scolile normale. Ce nu stiu ei este ca pentru copiii cu autism exista speranta.

Un simplu SMS trimis la 8842 ii poate ajuta un copil autist sa mearga la scoala. Vedetele Stirilor KanalD - Christian Sabagh, Simona Patruleasa, Silvia Ionita, Raluca Lazarut si Bianca Ionita incearca sa sparga bariere, sa schimbe mentalitiati si sa-i ajute pe copiii cu autism sa iasa din intuneric in lumina. Intalnirea cu ei a fost emotionanta

In aceasta toamna, Kanal D si fundatia Impreuna Invingem Autismul vor sa schimbe o perceptie: Copiii cu autism nu ii pun in pericol pe ceilalti. Ei doar trebuie ajutati sa patrunda in societate.

Oameni dedicati incearca sa rupa bariera impusa de societate, dar e complicat din moment ce nici statul nu face mare lucru.

In Romania, parintii copiilor care au aceasta boala sunt condamnati la neputinta. Terapia care ii poate ajuta costa aproximativ 1.000 de euro, iar statul le ofera o indemnizatie de maximum 700 de lei.

Primul pas al campaniei este acela de a-i convinge pe dascali sa-i primeasca pe copiii cu autism in scolile normale. Steve Richardson vine in Romania din 2008 , iar acum ii pregateste pe profesori romani sa inteleaga copiii cu autism.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate