Trecerea la ORA DE VARA are si avantaje, insa Romania s-ar putea sa ramana la ora de iarna permanent

,

ORA DE VARĂ. Până în anul 2021 România, la fel ca şi restul statelor Uniunii Europene, trebuie să decidă dacă va rămâne permanent la ora de vară sau la ora de iarnă.


In articol:

Dacă ora de iarnă prezintă dezantaje pentru cei care merg la serviciu sau la şcoală la primele ore ale dimineţii, opinia majoritară a specialiştilor este că ora de vară este de preferat.

Trecerea la ORA DE VARA are si avantaje! Ce spun specialistii?

În cazul României, potrivit acestora, o decizie în acest sens va depinde mai mult de decizia celorlalte state europene, fiind în interesul economic al ţării noastre să nu existe un decalaj de fus orar prea mare faţă de celelalte state. De altfel, în Parlamentul României se află, în acest moment o propunere legislativă pentru renunţarea la ora oficială de vară pe teritoriul României astfel, dacă va fi aprobată ţara noastră va rămâne tot timpul la ora de iarnă.

Citeste si: ORA DE VARĂ 2019: Cum ne afectează schimbarea de ora și ce s-a descoperit

Iniţiativa se află în legislativ încă de anul trecut.

Marea majoritate a experţilor în politici publice susţin adoptarea orei de vară pe motiv că e de preferat să crească timpul de lumină după-amiaza şi seara. Conform unui studiu realizat de Steve P. Calandrillo de la Universitatea Washington şi Dustin E. Buehler de la Universitatea din Arkansas, alegerea orei de vară va conduce la scăderea numărului de accidente rutiere, prin aceea că este preferabil să alocăm mai multă lumină seara, atunci când au loc majoritatea accidentelor fatale, când oamenii vin spre casă după o zi obositoare la birou (în SUA, numărul accidentelor fatale este dublu seara faţă de dimineaţa). În plus, rata criminalităţii ar putea scădea pentru că mai mult de jumătate din infracţiuni au loc în orele de după lăsarea întunericului, după – amiaza târziu sau seara.

Citeste si: Când trecem la ora de vară în 2019. Ce trebuie să știe toți românii

Vezi kanal d live

Din alte studii reiese că vor fi ceva ramuri economice care vor prospera dacă se adopta ora de vară. Cei din industria turismului, de exemplu, susţin că o oră în plus de lumină naturală îi face pe oameni să stea mai mult timp pe străzi, cheltuind astfel mai mulţi bani pe diverse activităţi. Apoi, experţi în energie susţin că ora de vară reduce consumul de energie cu 31 de kilowaţi/oră pe cap de locuitor. Nu în ultimul rând, specialiştii subliniază beneficiile cantităţii mai mari de lumină solară, care contribuie la o bunăstare generală şi la menţinerea sănătăţii, întrucât, după cum bine se ştie, soarele creşte sinteza de vitamina D şi reduce incidenţa „dezordinii afective sezoniere”, scrie adevarul.ro

Citeste cele mai hot stiri kanal d

 

 

Citește și:

Lavinia de la "Puterea dragostei", aparitie inedita, fara pic de machiaj! Iata cum arata concurenta cu tenul natural si ce reactii a starnit printre fanii sai!

Foto Ce bomba SEXY! Lavinia de la "Puterea dragostei" arata incredibil de bine in costum de baie! Uite cat de apetisanta e

Larisa de la "Puterea Dragostei" a povestit tot despre noaptea petrecută cu Adrian la hotel

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 25 septembrie. Vremea se schimbă radical!

Veste mare pentru PARINTI! Alocatiile se DUBLEAZA! De cand intra noua masura in vigoare!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies