Trebuie sau nu completata ora deplasarii? Declaratie pe proprie raspundere: descarca formularul actualizat

declaratie pe proprie raspundere

Cum arata noul formular de declaratie pe proprie raspundere. Descarca versiunea actualizata.


In articol:

Ministrul de Interne Marcel Vela a prezentat Ordonanta Militara nr. 8 care introduce noi restrictii pe teritoriul Romaniei. Cititi aici care sun principalele prevederi.

Contrar opiniei publice, nu au fost aduse modificari declaratiei pe proprie raspundere, care trebuie completata la iesirea din case.

Citeste si: Greșeala pe care o fac românii când completează declarația pe propria răspundere! Te poate costa scump! NU RISCA!

Declaratie pe proprie raspundere: este necesara precizarea orei de deplasare?

Marcel Vela

Temerile au aparut dupa un caz din Aiud, unde doi soti au fost amendati cu cate 2.000 de lei pe motiv ca nu au specificat orele de deplasare in declaratiile pe proprie raspundere pe care le aveau asupra lor.

"Astăzi am primit amendă de la Poliția Aiud, pe motiv că nu am scris în declarație ora deplasării. Nu există în declarație pe proprie răspundere așa ceva. Au mai trecut oameni pe stradă, nu au fost controlați, în amendă spunându-se că nu a fost nici un om pe drum. Asta pentru că am fost după alimente", a specificat pe Facebook femeia care a primit amenda.

Politia din Alba a venit la scurt timp cu o clarificare a situatiei.

"Cei doi au fost observați în mai multe zone ale orașului, iar pe declarația pe proprie răspundere erau precizate locații generale (centru, Micro, piața) pentru asigurarea bunurilor care acoperă necesitatea de bază a persoanelor și animalelor.

"În momentul depistării aveau asupra lor un pachet de stixuri care ar fi putut fi cumpărate și de la magazinul din apropierea locuinței lor", se arată în comunicatul de presă emis de Inspectoratului Județean de Poliție din Alba.

Citeste si: Ordonanta Militara 8: noi restrictii pentru romani. Care sunt principalele prevederi

Declaratie pe proprie raspundere: descarca versiunea actualizata

ordonanta militara

Declaratia pe proprie raspundere poate fi generata online pe site-ul oficial pus la dispozitie de autoritati: https://formular.sts.ro.

De asemenea, declaratia pe proprie raspundere poate fi descarcata in format PDF de aici

Precizam ca in ambele forme declaratia trebuie printata si semnata olograf. Aceasta poate fi prezentata pe telefon, sub forma de poza, numai dupa ce a fost semnata in original.

Nu in ultimul rand, cei care decid sa iasa din casa trebuie sa aiba asupra lor, pe langa aceasta declaratie, documentul de identitate.

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu pacientul de 87 de ani din Wuhan, scos afară de medic să vadă ultimul apus

Declaratie pe proprie raspundere: ce campuri trebuie completate in declaratia pe proprie raspundere

Declaratia pe proprie raspundere presupune completarea urmatoarelor campuri: nume, prenume, data nasterii, adresa locuintei, locul deplasarii, motivul deplasarii, data declaratiei si semnatura.

La adresa locuintei se va completa locatia in care persoana sta la momentul izolarii, indiferent dacă este identică sau nu cu cea menționată în actul de identitate.

La motivul deplasarii se va bifa doar motivul/motivele deplasării dintre cele prevăzute în listă, nefiind permise deplasări realizate invocând alte motive decât cele prevăzute în Ordonanța Militară nr. 3/2020.

De asemenea, persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani completează doar pentru motivele prevăzute în câmpurile 1-6, deplasarea fiind permisă zilnic doar în intervalul orar 11.00 – 13.00.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate