Traian Băsescu anunta dezastrul privind Legea Pensiilor: "Fratilor, ma predau. Nu pot!"

Răsturnare de situaţie privind Legea Pensiilor. Fostul preşedinte Traian Băsescu, actual europarlamentar, vine cu o teorie incredibilă privind această lege.

El prevesteşte un adevărat dezastru pentru milioane de români, în cazul în care aceasta va fi promulgată.

Traian Băsescu este de părere că efortul bugetar, prin adoptarea Legii Pensiilor este unul uriaş, deoarece generează costuri foarte mari. Fostul preşedinte mai spune că, peste 3 ani cel târziu, un Guvern va ieși public și va spune că nu poate să onoreze aceste sume.

„Noua lege a pensiilor, dacă va fi promulgată, generează costuri foarte mari. Pentru 2019 sunt 8,4 mld. Îi imprumută și îi vor plăti. Pentru 2020, impactul financiar este minus 25 de mld. Suntem în perioada premergătoare a alegerilor legislative. Îi vor da și vor împrumuta. Grozăvia începe în 2021 când deficitul e 58 de mld. Și în 2022 – 81 de mld. Cred că va veni un guvern care va spune ‘Fraților, mă predau. Nu pot!'”, a declarat Traian Băsescu, la România Tv.

traian basescu

Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, legea sistemului public de pensii, reexaminată ca urmare a decizie de neconstituționalitate a CCR. Legea prevede o creștere a punctului de pensie care va intra în vigoare treptat, începând cu 1 septembrie 2019 și încheind cu 1 septembrie 2021.

Astfel, valorile punctului de pensie sunt următoarele:
a) la data de 1 septembrie 2019 – 1.265 lei;
b) la data de 1 septembrie 2020 – 1.775 lei;
c) la data de 1 septembrie 2021 – 1.875 lei.

sursa: capital.ro

Citeste si: Breaking news: Elena Udrea e în România! Informatii explozive

Citeste si: Caniculă în ALASKA. Record de temperatura la Anchorage

Citeste si: Ianis Hagi a primit o oferta incredibila! Cate milioane de euro pun rusii la bataie ca sa il ia pe fiul lui Gica Hagi

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate