TRAFIC INGREUNAT din cauza ploilor torentiale si a vantului. Trenurile au intarzieri!

Editor: Alina Dirdala Author: A.D.
Actualizat: 27 feb 2017, 03:56

Circulatia se desfasoara ingreunat pe mai multe drumuri nationale, duminica dimineata, din cauza ploii torentiale si a vantului puternic, vizibilitatea fiind redusa pe artere rutiere din Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Prahova, Teleorman, dar si in Capitala, informeaza Centrul Infotrafic.

Potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane, pe autostrada A2 Bucuresti- Constanta, intre kilometrii 20 si 35 ploua torential, iar pe restul autostrazii carosabilul este ud. Soferii sunt sfatuiti ca atunci cand traverseaza zone unde carosabilul este acoperit cu apa sa circule cu viteza redusa, sa mareasca distanta de siguranta in mers, sa utilizeze luminile de intalnire si sa evite efectuarea manevrelor in trafic, cum ar fi depasirile si trecerile de pe o banda pe alta, informeaza Mediafax.

De asemenea, in mai muilte judete sunt rafale de vant, care afecteaza buna desfasurare a traficului rutier.

" Pentru evitarea implicarii in accidente, conducatorii auto trebuie sa-si sporeasca prudenta pe toata durata deplasarii, dar mai ales la iesirile din tronsoanele impadurite si sate, la intrarile si iesirile de pe poduri sau la incrucisarile cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vant laterale modifica tinuta de drum a masinilor, cu atat mai mult cu cat viteza cu care se circula este mai mare.

Totodata, trebuie evitate oprirea sau stationarea in dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vantul puternic ii poate rupe
", a precizat Centrul Infotrafic.

Mai multe trenuri care vin si pleaca din Bucuresti Nord au intarzieri intre 30 si 60 de minute, din cauza lipsei de tensiune la centrul de dirijare a traficului din zona statiei Peris, cauzata de furtuna de duminica dimineata, a anuntat compania CFR.

Potrivit purtatorului de cuvant al companiei CFR, Oana Branzan, furtuna a cauzat o lipsa de tensiune la centrul de centralizare si dirijare a traficului din zona Peris, toate trenurile care vin si pleaca din Bucuresti Nord si ajung in aceasta statie fiind oprite temporar, pana la comanda de intrare in circulatie a personalului feroviar pe segmentul Buftea-Peris.

" Circulatia feroviara intre statile Buftea- Peris se desfasoara la cale libera, accesul trenurilor pe acest segment fiind permis doar sub comanda personalului feroviar", a precizat Oana Branzan.

Citește și: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”

Mesaje de Florii 2023: La mulți ani Florin, Florina, Viorel, Viorica, Florentina, Florentin, Camelia, Crina, Dalia, Delia, Laur, Laurențiu, Liliana, Iris și Lăcrimioara

Intrucat exista in continuare posibilitatea aparitiei de modificari sau perturbari in circulatia trenurilor, din cauza vremii nefavorabile, pasagerii sunt sfatuiti ca, inainte de calatorie, sa se informeze despre eventualele intarzieri care se pot inregistra in graficul de circulatie.

" Companiile feroviare tin legatura operativ si centralizat astfel incat personalul de serviciu din trenurile aflate in parcurs si cel din gari sa colaboreze in luarea celor mai potrivite masuri pentru prevenirea

situatiilor neplacute pentru calatori", a mai spus Oana Branzan.

 

 

 


Surpriză de proporții! O nouă concurentă a intrat în Casa iubirii! Julia a mărturisit că a venit pentru că a pus deja ochii pe doi băieți pe care își dorește să ii cunoască mai bine! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!