TRADITII si SUPERSTITII de Anul Nou. Fara pui, fara plans, dar cu haine rosii si usturoi in buzunare!

Ştiai că în noaptea de Anul Nou Dumnezeu le oferă tuturor necuvântătoarelor darul vorbirii?

Tradiţia spune că în noaptea dintre ani, românii trebuie să facă zgomot, cât mai mult zgomot pentru a alunga toate spiritele rele.

Ca să fie feriţi de spiritele rele, în multe zone din ţară, românii obişnuiesc să ţină în buzunar o căpăţână de usturoi.
O altă superstiţie de Revelion spune că atat în ultima zi din an, cât şi în prima zi a celui nou este bine să nu facem cheltuieli şi să nu aruncăm nimic din casă, nici măcar gunoiul, deoarece, o dată cu el, aruncăm afară din casă şi norocul. Şi că tot vine vorba de bani, există si superstiţia conform căreia oamenii nu trebuie să intre în noul an cu datorii. În caz contrar, aceştia vor rămâne datori tot anul.

De asemenea, o binecunoscută superstiţie este legată de prima persoană care va trece pragul casei în prima zi din an, persoană care ne va influenţa tot anul. Potrivit tradiţiei, persoanele cu părul blond sau roşcat aduc ghinion, spre deosebire de cele brunete care aduc noroc. Dacă prima persoană care intră în casă este bărbat, anul va fi plin de noroc; dacă femeile intră primele, noul an va fi plin de ghinion.

Conform tradiţiei populare, fetele nemăritate pun în Ajunul Anului Nou un fir de busuioc într-un vas cu apă, o ramura de măr şi un ban. Dimineaţa, fetele îşi vor visa alesul cu care urmează să se căsătorească.
De asemenea, la miezul nopţii, uşa casei trebuie să fie deschisă, permiţând astfel anului vechi să iasă şi celui nou să intre.

Vezi continuarea pe kfetele.ro.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate