Toți românii trebuie să știe! În ce condiții se pot anula cardurile de energie. Nu va fi necesară returnarea banilor deja cheltuiți

Editor Web: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 mai 2023, 22:46

În anumite condiții, cardurile de energie pot fi anulate. Iată despre ce condiții este vorba!

Cardurile de energie pot fi anulate în anumite cazuri, dar, din fericire, persoanele care se trezesc cu cardul anulat nu trebuie să returneze banii deja cheltuiți.

În ce condiții se pot anula cardurile de energie

Cardurile de energie pot fi anulare în cazul în care deținătorii nu îndeplineau condițiile necesare beneficierii în momentul în care s-a decis oferirea ajutorului pentru achitarea facturilor la energie, conform unui nou proiect de OUG.

Plățile se vor opri automat, dar banii care deja au fost cheltuiți de deținători nu vor mai fi înapoiați, ci vor fi suportați de stat.

„În cazul în care pe durata valabilității cardului de energie se constată, din motive de indisponibilitate sau acuratețe a informațiilor la momentul efectuării interogărilor bazelor de date, că la momentul acordării sprijinului beneficiarul nu era eligibil pentru primirea sprijinului, cardul de energie se anulează și sumele cheltuite aferente cardului de energie se suportă din bugetul de stat”, menționează documentul. 

Citește și: Tichete de masă 2023. Valoarea tichetelor de masă ar putea crește. Ce sume ar putea să primească angajații

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Potrivit avocatnet.ro, se înțelege că banii care au fost cheltuiți de pe card nu trebuie să fie dați înapoi către stat, ci vor fi acoperite de bugetul acestuia, conform proiectului.

Ce trebuie să facă deținătorii cardurilor dacă nu mai îndeplinesc condițiile necesare

Regula conform căreia deținătorii de carduri de energie vor anunța Poșta Română în cazul în care nu mai îndeplinesc condițiile necesare pentru a beneficia de ajutor rămâne valabilă.

Citește și: Ajutoare sociale 2023: Cine va beneficia de Programul Incluziune și Demnitate Socială? Sunt alocate fonduri de 970 milioane de euro!

„În cazul în care beneficiarul sprijinului pentru persoane vulnerabile nu se mai încadrează în categoriile prevăzute la art. 3 alin. (1) (n.r.: de beneficiari), unitatea de implementare din cadrul MIPE(...) are obligația de a anunța Compania Națională Poșta Română, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la certificarea situației înregistrate, în vederea sistării utilizării sprijinului material primit prin intermediul cardului de energie”

Banii de pe cardul de energie nu pot fi utilizați pentru achitarea penalităților de întârziere, aceasta revenind în responsabilitatea deținătorului, conform proiectului OUG.

Trebuie reținut că, pentru a fi aplicat, proiectul de OUG trebuie să fie adoptat la Guvern și publicat în Monitorul Oficial.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!