Toţi proprietarii de la bloc trebuie să ştie asta! Se schimbă legea! Acest lucru va fi complet interzis în România

,
bloc

Toţi proprietarii de la bloc trebuie să ştie asta!

[Sursa foto: PixaBay]

Senatul a decis să fie interzisă debranșarea de la gaze și electricitate a rău-platnicilor care fac parte categoria consumatorilor vulnerabili.


In articol:

Luni, 5 octombrie, Senatul a a adoptat un proiect, care arată că românii definiți drept vulnerabili nu vor putea fi derabranșați de la curent și gaze. Proiectul de lege se aplică și pentru gospodăriile care nu depășesc 100 de KWh de curent și 1.000

KWh de gaze, potrivit Capital.ro.

bloc

Acest lucru va fi complet interzis în România

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Oficial! Anunț de ultimă oră pentru românii care locuiesc la bloc! Ce pățești dacă rămâi în URMĂ cu întreținerea

Este interzisă debranșarea de la gaze și electricitate la bloc

Așadar, potrivit OUG 84/2021, este interzisă debranşarea sau deconectarea rău-platnicilor la gaze şi electricitate în starea de alertă.

„Pe perioada stării de alertă sau a măsurilor excepționale prevăzute la art. 93 din Constituție (starea de urgență sau de asediu – n.r.), se interzice deconectarea de către operatorii de transport și distribuție energie electrică și gaze naturale pe motiv de neplată a facturii și se asigură continuitatea fumizării serviciilor următoarelor categorii de clienți casnici: a) consumatorului vulnerabil de energie, definit prin Legea nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.

891 din 16 septembrie 2021; b) consumatorului final casnic de energie electrică ce are un consum mediu lunar, raportat la un an calendaristic, mai mic de 100 kWh și nu are mai mult de 6 facturi neachitate în sold; c) consumatorului final casnic de gaze naturale ce are un consum mediu lunar, raportat la un an calendaristic, mai mic de 1.000 kWh și nu are mai mult de 6 facturi neachitate în sold” se arată în proiectul de lege adoptat de către Senat.

Citeste si: Lovitură grea pentru români! Au explodat facturile la curent. Toată lumea trebuie să facă asta

Dacă această lege este încălcată de operatorii de transport și distribuție, aceștia vor primi o amendă între 200.000 și 30.000 de lei din partea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.

„Nerespectarea prevederilor de către operatorii de transport şi distribuţie de energie electrica şi gaze naturale se sancţionează cu amenda de la 200.000

lei la 300.000 lei. Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii se fac de către reprezentanţii împuterniciţi ai ANRE”, se arată în ordonanţă.

Este interzisă debranșarea de la gaze și electricitate la gospodării

Se pare că Senatul vrea menținerea interdicției de deconectare doar pentru consumatorii vulnerabili, care sunt afectați de scumpirile din ultima vreme.

În acest context, interdicția de debranțare a fost extinsă și cuprinde acum și gospodăriile care nu consumă mai mult de 100 de KWh de curent și 1.000 KWh de gaze și care nu au mai mult de 6 facturi lunare neachitate.

Citeste si: Toți românii care au centrală termică trebuie să știe asta. Este vorba despre o nouă taxă

În prezent, proiectul de lege se află pe masa Camerei Deputaților și așteaptă votul final.

 

Citește-ne pe

Citește și:

ANUNȚUL care afetează milioane de români! Chiriile se scumpesc usturător de mult. Câți bani trebuie să scoată românii din buzunare

Cîțu îi dă peste degete lui Câciu: Face declarații politice. Colectarea este bună dacă ținem cont la ce am găsit după guvernarea PSD

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Lovitura pentru crescătorii de animale. Autoritățile interzic creșterea porcilor pentru acești români

Schimbare majoră în sistemul energiei. Toți românii sunt obligați să facă această modificare până la sfârșitul anului

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies