Tort de lamaie “Camelia”

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 14 oct 2020, 14:45

Cost estimativ: 40 lei pentru 6-8 persoane

 

Tort de lamaie “Camelia”
Cost estimativ: 40 lei pentru 6-8 persoane
Ingrediente
Pentru blat:
6 oua
6 linguri de faina
6 linguri de zahar
Coaja de la o lamaie.
O lingurita extract de vanilie
Pentru crema de lamaie:
500 g lapte
6 galbenusuri
O pastaie de vanilie
125 g zahar
30 g amidon
30 g faina
Coaja de la 3 lamai
Zeama de la
o lamaie
Pentru sirop:
300 ml apa
O lamaie
200 g zahar
Esenta de rom
Mod de preparare
Blatul
Se bat albusurile spuma cu 3 linguri de zahar, pana devin tari ca pentru bezea.
Galbenusurile se bat cu restul de zahar, pana se albesc, se adauga extractul de vanilie si coaja de lamaie, apoi se incorporeaza cu grija, faina.
Crema de lamaie
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si faina, amestecand continuu cu un tel.
Separat, se fierbe laptele cu vanilia si se toarna, treptat, peste galbenusuri.
Se pune totul pe foc pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si se amesteca coaja si zeama de lamaie.
Se da la rece.
Siropul
Se pune apa la fiert cu zaharul, iar cand au dat in fiert, se ia de pe foc si se adauga esenta de rom, coaja de lamaie si zeama de la o lamaie.
Blatul se taie felii, se insiropeaza, apoi se unge cu crema si se aseaza foi alternative de blat, crema, blat, crema.

Ingrediente

Pentru blat:
6 oua
6 linguri de faina
6 linguri de zahar
Coaja de la o lamaie
O lingurita extract de vanilie



Pentru crema de lamaie:
500 g lapte 
6 galbenusuri
O pastaie de vanilie
125 g zahar
30 g amidon 
30 g faina
Coaja de la 3 lamai
Zeama de la o lamaie

Pentru sirop:
300 ml apa
O lamaie
200 g zahar
Esenta de rom


Mod de preparare

Blatul
Se bat albusurile spuma cu 3 linguri de zahar, pana devin tari ca pentru bezea.

Galbenusurile se bat cu restul de zahar, pana se albesc, se adauga extractul de vanilie si coaja de lamaie, apoi se incorporeaza cu grija, faina.

Crema de lamaie
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si faina, amestecand continuu cu un tel.
Separat, se fierbe laptele cu vanilia si se toarna, treptat, peste galbenusuri. Se pune totul pe foc pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si se amesteca coaja si zeama de lamaie.Se
da la rece.

Siropul
Se pune apa la fiert cu zaharul, iar cand au dat in fiert, se ia de pe foc si se adauga esenta de rom, coaja de lamaie si zeama de la o lamaie.

Blatulse taie felii, se insiropeaza, apoi se unge cu crema si se aseaza foi alternative de blat, crema, blat, crema.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: VIDEO Veronica, chemată în camera roșie de Dorobanțu. Motivul pentru care tânărul a făcut asta, dar și care a fost reacția Veronicăi. “Tu singur te bagi unde nu-ți fierbe oala.”