Pentru blat:
Oua 6 buc
Zahar 180 g
Faina 120 g
Zahar vanilat 10 g
Amidon 80 g
Pentru crema:
Ciocolata alba 400 g
Lichior de portocale 40 ml
Frisca lichida 500 ml
Portocale confiate 150 g
Cacao 45 g
Gelatina 5 g
Mod de preparare
Se pregateste blatul.
Se separa albusurile de galbenusuri, se bat galbenusurile cu zahar si zahar vanilat si se incorporeaza peste albusurile batute spuma.
Se amesteca faina cu amidonul si se adauga in compozitie.
Se pune intr-o forma cu hartie pergament si se coace 30-35 min la 170 grade.
Se pregateste crema.
Ciocolata se marunteste si se topeste la bain- marie. Gelatina se dizolva in lichiorul de portocale si se inglobeaza in ciocolata. Se tempereaza ciocolata si se incorporeaza frisca batuta.
Compozitia se imparte in doua, iar una din parti se mai imparte o data in doua.
Intr-un sfert din crema se amesteca 30 g cacao, iar in celalalt cubulete de portocala confiata.
Blatul se taie in trei, pe cel de jos se adauga crema de cacao, la mijloc crema de portocale, iar deasupra crema de ciocolata.
Se decoreaza cu cacao, ciocolata alba fulgi, portocala glasata si se da la frigider 2 ore.