Top 6 Sfaturi pentru a ține durerile de spate la distanță!

Author: Bogdan Frațilă

Pentru mulți oameni, durerile de spate pot face dificilă funcționarea în viața de zi cu zi, dar, aici avem o lista de sfaturi care te pot ajuta!

Sursa: PixaBay

Pentru mulți oameni, durerile de spate pot face dificilă funcționarea în viața de zi cu zi, dar, aici avem o lista de sfaturi care te pot ajuta!

Pentru mulți oameni, durerile de spate pot face dificilă funcționarea în viața de zi cu zi.

Aceasta afectează modul în care vă mișcați, vă simțiți și gândiți, nelăsându-vă altă soluție decât să luați anumite măsuri pentru a atenua durerea.

Dar ce-ar fi dacă, în loc să fiți reactivi, ați lua mici măsuri zilnice pentru a evita în mod proactiv durerile de spate cu totul?

Din păcate, mulți oameni nu sunt conștienți de acțiunile zilnice care contribuie la durerile de spate- sau de măsurile care pot fi luate pentru a le evita.

Dacă suferiți de dureri de spate, citiți mai departe pentru a afla șase remedii zilnice.

Mișcați-vă mai mult

Corpul nostru are nevoie de mișcare adecvată pe parcursul zilei pentru a menține articulațiile mobile și sângele să circule prin mușchi pentru a evita rigiditatea care contribuie la dureri. Acest lucru este valabil mai ales pentru vertebrele spinale și mușchii spatelui.

Sună a clișeu, dar, dacă vremea este frumoasă, nu vânați locul de parcare cel mai apropiat de un magazin; nu luați liftul când aveți posibilitatea de a urca una sau două etaje de scări. Atunci când trebuie să stați jos pentru perioade prelungite, setați un cronometru pentru a vă ridica la fiecare oră și a fi activ pentru doar câteva minute.

Mai multe minute de mișcare se adaugă la beneficii mari pentru sănătate în timp.

Pe lângă faptul că promovează sănătatea spatelui, mișcarea activă timp de doar 11 minute pe zi vă crește durata de viață, conform cercetărilor. Pentru a adăuga mai multă mișcare în ziua dumneavoastră, luați în considerare instituirea unei plimbări zilnice. Puteți încerca, de asemenea, acest antrenament de 10 minute de greutate corporală sau rutina de yoga de cinci minute de aici.

Schimbați-vă pe o parte și pe alta

Atunci când folosim excesiv partea noastră dominantă, creăm tipare musculare de slăbiciune și tensiune care sporesc durerea și probabilitatea de accidentare- în special la nivelul spatelui nostru. Gândiți-vă la acțiunile pe care le faceți în mod repetat de-a lungul zilei și care vă deplasează greutatea într-o parte: deschiderea ușilor, purtarea unei genți, ținerea lesei pentru a vă plimba câinele etc.

S-a observat că mulți dintre sportivii cel mai puțin predispuși la accidentări erau ambidextrii într-un fel sau altul- jucătorii din NHL sau MLB care joacă golf de agrement cu mâna stângă, dar care își practică sporturile respective cu mâna dreaptă dominantă, de exemplu.

Deoarece majoritatea oamenilor nu sunt ambidextri în mod natural, creez programe de mișcare pentru sportivi care abordează și contracarează tiparele repetitive ale părții dominante pentru a ajuta la restabilirea alinierii și la scăderea susceptibilității la dureri și leziuni asociate. Puteți aplica aceeași abordare în viața de zi cu zi, schimbând partea când transportați lucruri, cum ar fi geanta de calculator sau poșeta; folosind mâna opusă din când în când pentru activități de bază, cum ar fi deschiderea ușilor; și nu stând mereu pe aceeași parte a canapelei.

Corectați dezechilibrele

La fel cum schimbați părțile pentru a vă echilibra corpul, ar trebui, de asemenea, să conștientizați și să corectați dezechilibrele în mișcările menite să fie simetrice. Acestea includ mersul pe jos, alergatul, mersul pe bicicletă, înotul și altele asemenea. Corpurile noastre sunt concepute pentru a efectua aceste activități într-un model echilibrat, alternativ și reciproc.

Atunci când ne abatem de la această simetrie, folosind mai mult o parte sau menținându-ne greutatea deplasată, putem suprasolicita mușchii spatelui de pe o parte a corpului și putem crea o tensiune la nivelul coloanei vertebrale care duce la dureri de spate și la un potențial crescut de accidentare.

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă

Pentru a afla mai multe despre cum să recunoașteți și să corectați dezechilibrele din modelul de mers, urmăriți acest videoclip.

Nu vă mai aplecați

S-ar putea părea că singurul lucru pe care trebuie să îl faceți pentru a evita să vă aplecați este să vă prindeți că o faceți și să vă opriți- dar contează cum corectați această aplecare.

Nu vă strângeți pur și simplu umerii înapoi pentru a evita aplecarea; postura și respirația sunt intim legate, așa că ar trebui să vă verificați respirația în timp ce stați în poziție verticală, făcând câteva respirații lungi și profunde cu mișcări ale coastelor inferioare pentru a vă ajuta să lăsați cutia toracică într-o poziție mai bună pentru a vă susține postura și a evita durerile de spate inutile.

Practicarea regulată a exercițiilor de fixare a posturii din videoclipul de mai jos vă va ajuta.

Rămâneți prezenți

Stresul psihologic este un factor de risc notat pentru durerile de spate, potrivit cercetărilor. Deoarece cea mai mare parte a stresului psihic este cauzată de concentrarea asupra trecutului sau viitorului, a fi atent în mod activ la momentul prezent reduce stresul.

Câteva minute pe zi de mindfulness pot contribui în mare măsură la minimizarea impactului stresului. În plus, practicile de conștientizare, cum ar fi meditația, tai chi și qigong, toate au demonstrat eficacitate în reducerea durerilor de spate.

Respirația este cea mai profundă conexiune a noastră cu momentul prezent, deoarece se întâmplă întotdeauna aici și acum. Luarea de "pauze de respirație" pe parcursul zilei este o modalitate ușoară de a adăuga o practică de conștientizare la rutina dumneavoastră. Încercați exercițiul de mai jos pentru a începe.

Fiți proactivi

În fiecare zi, faceți lucruri pentru a avea grijă de dumneavoastră, cum ar fi dușul și spălatul pe dinți. Dacă sunteți o persoană care suferă în mod regulat de dureri de spate, trebuie să abordați sănătatea spatelui dvs. ca pe o responsabilitate, de asemenea, creând un plan de joc cu activități zilnice pe care să le practicați pentru sănătatea spatelui.

Dacă vă doare spatele la sfârșitul zilei, nu decideți pur și simplu că a fost o zi "proastă". Întrebați-vă dacă ați practicat activitățile despre care știți că vă ajută să evitați stresul și tensiunea care vă provoacă disconfort. Adoptarea unei abordări proactive, în viața de zi cu zi, pentru a cultiva un corp sănătos este cheia pentru a ține durerile de spate la distanță.

Citește și: De ce racesti mai usor iarna? Oamenii de stiinta au aflat in sfarsit de ce!

Citește și: Ce trebuie să faca sistemul imunitar? Afla despre noua varianta Covid!

Citește și: Cercetările descoperă beneficii pentru jocuri video la preadolescenți!

 

Vedeta care a surprins-o cel mai mult pe Teo Trandafir. „A avut abilitatea să se reinventeze” | EXCLUSIV

 

 

 

 


Lacrimi și regrete în „Casa iubirii”! Nona nu vrea să continue cunoașterea cu Patrick: „Nu mi-aș dori să mai încerc să te cunosc mai bine, pentru că nu-mi plac oamenii falși”

Nona și Patrick au luat cina în camera roșie. Deși Patrick a fost fericit după întâlnire, Nona spulberă tot și îi aduce la cunoștință că nu mai vrea să-l cunoască din cauza comportamentului său.

Cookies