TOP 50 Femei in Economie

Author: Raluca Vitu
Actualizat: 15 nov 2020, 10:15

Bucuresti, 08 Martie 2019

Portalul de business banii.net, care face parte din portofoliul Capital Media Production, a lansat joi seara, 7 Martie, “TOP 50 Femei in Economie” in cadrul Galei WE, eveniment organizat la Opera Nationala Bucuresti, in prezenta a peste 800 de persoane.

“In complicata lume a businessului, e extrem de greu sa ajungi in top. Iar, daca ne gandim ca vorbim despre un sector in care barbatii sunt, de cele mai multe ori, cei care fac legea, e cu atat mai complicat pentru o femeie sa ajunga in fata. Totusi, in lumea afacerilor din Romania, sunt numeroase doamne care au obtinut performante de invidiat”, declara Ciprian Mailat, manging director Capital Media Production.

Prima editie a “TOP 50 Femei in Economie” a fost lansata aseara in cadrul evenimentului Gala “Women in Economy”, organizata de CONAF – Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin si Capital Media Production. La eveniment au participat peste 800 de persoane, printre care inalte oficialitati din Romania si din strainatate. Au primit distinctii antreprenoare de top si doamne care conduc operatiunile unor companii gigant, care asigura o parte insemnata din PIB-ul Romaniei.

Cum arata clasamentul

Pe locul intai se afla doamna ANCA VLAD- fondatoare si presedinte al Fildas-Catena, grup care, an de an, reuseste sa obtina rezultate record, fiind alegerea unui numar tot mai mare de romani. Catena este cel mai mare lant de farmacii din Romania, pozitie pe care o pastreaza de foarte multi ani.

Locul secund este ocupat de MARIUCA TALPES, cofondatoare Bitdefender si CEO Intuitex.

Domna Mariuca Talpes a lansat recent cel mai ambitios proiect de educatie din ultimii 30 de ani. Prin acest plan, isi propune sa duca Romania de pe penultimul loc in UE, in ceea ce priveste sistemul de educatie, in TOP 10 la nivel european.

Un loc pe podium a obtinut si CHRISTINA VERCHERE, care se afla la conducerea celei mai valoroase companii din Romania – OMV Petrom. In mai putin de un an de cand a preluat functia de CEO al companiei, Christina Verchere a obtinut performante deosebite, OMV Petrom raportand rezultate financiare exceptionale. OMV Petrom este o companie vitala pentru economia locala, fiind cel mai mare contributor la bugetul de stat si cel mai mare investitor din tara.

Pe locul 4 se afla ANASTASIA SOARE, care de la o simpla angajata intr-un salon de infrumusetare a ajuns una dintre cele mai cunoscute si apreciate femei de afaceri din industria cosmeticii din America. Anastasia Soare are venituri de sute de milioane de dolari anual datorita companiei Anastasia Beverly Hills. La nivel local, are deschise trei saloane in Bucuresti (in zona Baneasa, in incinta hotelului Radisson si in Dorobanti) si unul la Constanta.

LIUDMILA CLIMOC, care de aproape trei ani se afla la conducerea Orange Romania, ocupa locul 5 in clasament. Liudmila Climoc este CEO-ul celui mai important jucator de pe piata telecom din Romania, care a inregistrat anul trecut rezultate remarcabile. In boardul Orange Romania, aproape o treime dintre directori sunt femei, asta in conditiile in care se presupune ca vorbim despre un domeniu destinat aproape exclusiv barbatilor.

Pe urmatorul loc se afla doctor MIHAELA MARCU- CRISTESCU, care in urma cu peste 20 de ani a deschis prima clinica Medlife. Grupul a ajuns astazi nu doar pe locul intai pe piata serviciilor medicale din Romania, ci si un lider important la nivel regional.
Pe locul 7 se afla CORINA POPESCU, CEO al Electrica SA, cel important actor din piata de distributie si furnizare a energiei electrice. Intreaga cariera si-a dedicat-o sectorului energetic, activand atat in domeniul privat, cat si in cadrul unor companii de stat. In urma cu o luna, datorita performantelor exceptionale, Corina Popescu a primit votul actionarilor pentru un mandat de patru ani in fruntea companiei Electrica SA.

Urmatorul loc este detinut de doamna ADRIANA CRISTEA, fondator si proprietar Arc Parc Industrial, pentru ca a reusit sa construiasca de la zero, la Dej, un pol de dezvoltare economica. La inceputul acestui an, Arc Parc a demarat un amplu proiect de investitii, care depaseste 12 milioane de euro.

Pe locul 9 se afla DANA DIMA (Demetrian) care si-a dedicat intreaga cariera sectorului bancar. Din 2015 Dana Dima este vicepresedinte Retail & Private Banking, Banca Comerciala Romana. cea mai mare banca din Romania. In ultimii ani, Dana Dima a coordonat proiecte importante derulate de BCR, prin lansarea unor produse inovative in sectorul bancar.

Vouchere de vacanță 2023. Cine beneficiază de vouchere în acest an și care este valoarea tichetelor?

Locul 10 este ocupat de doamna LUCIA MORARIU, general manager Eximtur, una dintre primele companii private din industria turismului. Inca de la inceput, Lucia Morariu s-a implicat activ in dezvoltarea si promovarea sectorului, reusind in acelasi timp sa mentina Eximtur in topul agentiilor de turism.

Criterii

Clasamentul a fost realizat in functie de notorietate, valoarea businessului si realizarile din ultimii doi ani.
• La capitolul „notorietate”, jumatate din punctaj a fost dat de prezenta persoanei in mass media, iar cealalta jumatate de cat de cunoscuta este compania pe care a construit-o si/ sau pe care o conduce.
• -In ceea ce priveste indicatorul „valoare business”, au fost luate in calcul cifrele de afaceri. In cazul antreprenoarelor punctajul maxim, de 5 martisoare, a fost obtinut de companiile cu afaceri de peste 100 de milioane de euro. La categoria CEO, 5 martisoare au obtinut doamnele care conduc afaceri care au trecut de un miliard de euro. Acelasi raport, de 1:10, l-am pastrat la fiecare interval.
• La capitolul realizari, am punctat rezultatele financiare raportate in ultimii doi ani, proiectele de investitii, dar si implicarea in programe de CSR.

 

 

Taguri:

Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies