TOP 5 SFATURI de frumusețe – Ce rutine zilnice de îngrijire a tenului poți adopta pentru a arăta impecabil

Author: Diana Tilă

Chipul este cel care “arată” primul cât de obosit sau odihnit este întregul organism. Tot fața este cea care dă primele semne de îmbătrânire, însă cu puțin ajutor, acest proces poate fi întârziat.

O femeie trebuie să aibă mereu grijă de ten și de piele în general, iar în rândurile următoare poți descoperi câteva sfaturi de pus foarte ușor în practică, dacă vrei să îți păstrezi seninătatea chipului și să radiezi din plin în fiecare zi.

Cum să îți îngrijești tenul și care sunt cele mai potrivite ritualuri pentru tine

1. Demachierea fără excepție, în fiecare seară

Oricât de obosită ai fi și oricât de mult ai vrea să te întinzi în pat pentru o rundă de somn, este recomandat să te demachiezi înainte de toate. Desigur, sunt seri în care pur și simplu ai dori ca prin magie să dispară tot fondul de ten de pe față, însă cum bine știi, acest lucru nu este posibil.

Cremele demachiante sunt benefice tenului pentru că, pe lângă proprietățile de înlăturare a machiajului, acestea curăță în profunzime tenul și hidratează într-o bună măsură. Așa că, unul dintre secretele unui ten sănătos și luminos este chiar demachierea.

2. Hidratarea de zi și de noapte

O piele hidratată este o piele sănătoasă, iar acest lucru se vede pe chip.

Cremele de zi și de noapte sunt recomandate pentru utilizarea zilnică. Astfel, tenul se poate “hrăni” cu nutrienții necesari pentru a avea un aspect plăcut și sănătos. Folosite cu regularitate, cremele hidratante de zi și de noapte dau rezultate deosebite în timp, așa că, ar trebui să le introduci în rutina zilnică de înfrumusețare.

3. Curățarea de impurități

Chiar dacă demachierea este un ritual important în îngrijirea tenului, lucrurile nu ar trebui să se oprească aici.

Următorul pas este folosirea unui gel sau spume de curățare, potrivită pielii tale. Un asemenea produs ajută la eliminarea impurităților pe care le poate lăsa în urmă un demachiant. În plus, soluțiile de acest gen sunt foarte ușor de folosit, sunt practice, iar aici poți utiliza și un burete moale cu care să îți cureți fața.

Dacă ai nevoie de produse de îngrijire a tenului, poți descoperi gama de cosmetice Aprive, pe 24Beauty.ro,

și alege în funcție de ten, ingrediente și utilizare.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

4. Folosirea cremelor cu SPF

Este foarte important să îți protejezi tenul împotriva radiațiilor solare, iar dermatologii și specialiștii în domeniu continuă să pună accent pe acest lucru. Și chiar dacă îți place soarele, încearcă să te gândești la protecția pielii, și în principal a tenului, înainte de toate.

Cremele cu SPF sunt recomandate în acest caz și se regăsesc în diverse variante, în funcție de tipul de ten. Pe de altă parte, acestea se pot folosi și în anotimpul răcoros, chiar dacă razele soarelui nu sunt atât de puternice.

5. Utilizarea apei termale în fiecare zi

Beneficiile apei termale sunt cunoscute încă din Antichitate, însă abia în ultimele decenii s-au descoperit beneficiile acesteia pentru piele și mai exact pentru ten.

Apa termală folosită cu regularitate ajută la oxigenarea celulelor pielii, dar și la regenerarea acesteia, datorită conținutului optim de seleniu. În plus, apele termale au un conținut ridicat de minerale, ceea ce ajută la menținerea fermității pielii și hrănirea ei în mod constant.

Așadar, dacă nu știai de aceste ritualuri zilnice de îngrijire a tenului, poate că acum ar fi momentul să le descoperi și să ții cont de ele pe viitor, pentru a te bucura de o piele sănătoasă și radiantă. Trebuie doar să fii atentă la achiziționarea produselor specifice tipului tău de ten, pentru a-i oferi hrana de care are atât de multă nevoie.

 

Sursă foto: Pexels.com

 

 


Roberta, mai hotărâtă că oricând să pună capăt definitiv relației sale cu Sebastian! Concurentul a fost de-a dreptul șocat de decizia luată de partenera lui, deoarece spera într-o împăcare! Iată ce reacții s-au stârnit în Casa iubirii!