Top 5 mituri despre nutriție pentru câini! Ai grija de ei sa duca o viata lunga si sanatoasa!

,
Top 5 mituri despre nutriție pentru câini!

Top 5 mituri despre nutriție pentru câini!

[Sursa foto: PixaBay]

O dietă sănătoasă pentru iubiții tăi necuvantatori este aproape de inima ta!

O dietă sănătoasă pentru iubiții tăi necuvantatori este aproape de inima ta! Dar sunteți întotdeauna sigur că tot ceea ce auziți este adevărat? În acest articol vă prezentăm cele mai importante cinci mituri despre nutriția câinilor și vă explicăm ce este adevărat și ce nu este.

Mitul #1

Câinii sunt descendenți ai lupilor și ar trebui să fie hrăniți cu aceeași dietă. Câinele descinde din lup- asta este adevărat. Și ar trebui, de asemenea, să fie hrănite ca atare- ceea ce nu este neapărat adevărat.

Lupul și câinele sunt aproape identice din punct de vedere genetic până în ziua de azi. Dar acest lucru nu se aplică și în cazul sistemelor lor digestive. În cursul evoluției, câinele și-a dezvoltat capacitatea de a digera amidonul.

Prin urmare, cartofii sau cerealele pot fi adăugate în hrana sa fără probleme. Acest lucru are sens chiar și pentru unii câini.

Cerealele sunt o sursă foarte bună de energie și de fibre și conțin, de asemenea, vitamine și minerale valoroase. Dacă nu sunt contaminate cu substanțe nocive și dacă sunt prelucrate corespunzător, cerealele sunt ușor de digerat de către câini.

Dacă nu este cazul câinelui dumneavoastră, ar trebui să consultați un medic veterinar. Bineînțeles, există și intoleranțe și alergii la câini.

Top 5 mituri despre nutriție pentru câini!

Top 5 mituri despre nutriție pentru câini!

[Sursa foto: PixaBay]

Mitul #2

Carnea convențională conține antibiotice. De fapt, carnea folosită pentru hrana animalelor poate conține antibiotice. Acest lucru se datorează faptului că atunci când animalele de fermă, cum ar fi porcii, găinile sau vacile, sunt tratate cu antibiotice, reziduurile se depun în țesuturile animalelor. În Germania, există limite maxime de reziduuri și perioade de așteptare între administrarea antibioticelor și sacrificare, dar germenii rezistenți la antibiotice pot apărea în continuare, ceea ce nu poate fi controlat prin limite maxime de reziduuri. Așadar, aici este vorba de calitatea cărnii. Sfat: Atunci când îi hrăniți cu carne crudă, cel mai bine este să alegeți carne organică. Doar în cateva tari din vest puteți fi siguri că carnea ecologică nu conține reziduuri de antibiotice.

Mitul #3

Alimentele industriale pot transmite virusul Aujeszky. Nu, acest lucru este foarte puțin probabil. Purtătorii virusului Aujeszky sunt în principal mistreții. Câinii de vânătoare se pot într-adevăr infecta prin contact direct cu mistreți bolnavi. Transmiterea ar fi posibilă și prin hrănirea cu vânat crud, necopt sau prin mușcături de scroafă.

Porcii domestici pot fi, de asemenea, purtători, dar Europa in mare parte este oficial liberă de boala Aujeszky la porcii domestici din 2003. Prin urmare, riscul de infectare prin intermediul cărnii de porc domestic este redus la minimum. Prin urmare, hrana pentru animale produsă industrial care conține carne de porc nu prezintă niciun risc.

 

Top 5 mituri despre nutriție pentru câini!

Top 5 mituri despre nutriție pentru câini!

[Sursa foto: PixaBay]

Mitul #4

Ceea ce nu se află pe el nu se află în el. Acest lucru este adevărat! Declararea hranei pentru animale face obiectul legii. Reglementările europene privind hrana pentru animale prevăd în mod clar că toate ingredientele trebuie să figureze pe etichetă, astfel încât consumatorul să fie informat cu privire la ceea ce conține hrana pentru câini. Veți găsi toate ingredientele, compoziția exactă și substanțele nutritive conținute. Apropo: zahărul adăugat este dăunător. Nici oamenii și nici animalele nu au nevoie de zahăr industrial pentru a se hrăni. Aceasta poate duce la boli precum obezitatea și diabetul. Asigurați-vă că există cât mai puțin zahăr adăugat posibil în hrana și în dulciurile pentru câini.

Mitul #5

Cu cât e mai mic excrementul, cu atât e mai bună mâncarea.  Sigur, un Chihuahua va face cu siguranță o grămadă mai mică decât un Mare Danez. Dar, de fapt, mărimea grămezii are legătură cu calitatea alimentelor. O grămadă mică înseamnă: digestie bună, înseamnă: mâncare bună! Pentru că în cazul unei alimente foarte ușor de digerat, câinele poate absorbi aproape toți nutrienții conținuți în mâncare- și atunci și grămada este mai mică. Așadar, cu cât este mai mică, mai fermă și mai întunecată grămada câinelui, cu atât mai bine. Acest lucru indică o dietă adecvată speciei, cu un conținut mai mare de carne.

Citeste si: Cum să bagi o pisică în casă. 3 moduri prin care îți poți convinge partenerul să accepte o felină ca animal de companie

Citeste si: Ce animale de companie sunt ușor de îngrijit. Pot fi ținute și într-o garsonieră

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Care sunt trendurile în materie de brazi în acest an. Sorin Pușcașu a plecat în căutarea celui mai scump, dar și a celui mai ieftin brad de Crăciun. Iată cât costă cel mai...

Ziua Forţelor Armate ale Ucrainei | Zelenski: 'Vă doresc un singur lucru – victoria! O meritaţi!'

Care sunt trendurile în materie de brazi în acest an. Sorin Pușcașu a plecat în căutarea celui mai scump, dar și a celui mai ieftin brad de Crăciun. Iată cât costă cel mai...

Fetele din Casa iubirii au avut parte de o mare surpriză, de Moș Nicolae! Noul concurent, Bogdan și-a făcut apariția într-un mod spectaculos! Iată cine este fata pentru care a...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies