TOP 4 semne că trebuie să îți schimbi urgent anvelopele de la mașină

,

Când a fost ultima dată când ai acordat atenție anvelopelor mașinii tale? Anvelopele autoturismelor trebuie să funcționeze corespunzător și să ofere siguranță, indiferent de situație sau anotimp. Tocmai de aceea, este foarte important să identifici din timp semnalmentele care indică faptul că este timpul pentru o revizie tehnică specializată.


In articol:

Iată 4 semne care indică faptul că nu trebuie să mai amâni schimbarea anvelopelor:

1.Banda de rulare uzată și/sau adâncită

Fiecare anvelopă prezintă un grad numeric de uzură imprimat pe peretele lateral. Aceste note sunt acordate anvelopelor de către producătorul anvelopelor pentru a indica longevitatea estimată a acestora.

Cu toate acestea, dacă observi semne de uzură (cum ar fi denivelări pe suprafața roții), este bine să mergi la service. Totodată, specialiștii recomandă înlocuirea anvelopelor atunci când acestea au aproximativ 1.58 mm din adâncimea rămasă a benzii de rulare- distanța dintre baza canelurii și partea superioară a benzii de rulare. Desigur, dacă anvelopele tale au fost expuse mai mult timp la condițiilor meteorologice nefavorabile, este o idee bună să le schimbi înainte de a-ți crea probleme.

2.Fisuri în cauciuc

De cele mai multe ori, condițiile neprietenoase de vreme, dar și calitatea slabă a drumurilor, duc la erodarea cauciucului roților. Mai mult decât atât, întreținerea necorespunzătoare, precum și umflarea insuficientă sau excesivă vor duce la fisuri în cauciuc, așa că ar trebui să vă asigurați că anvelopele sunt întotdeauna umflate corect. În general fisurile de suprafață, vizibile doar pe pereții laterali și pe baza canelurilor filetului, nu sunt o problemă. Însă dacă acestea se adâncesc este timpul să le înlocuiești cu un set nou de anvelope de la Anvelope-oferte.ro. Totodată, poți preveni într-o oarecare măsură apariția eroziunilor la nivelul cauciucurilor conducând regulat mașina pentru a menține elasticitatea acestora.

3.Umflături pe roți

Dacă observi orice fel de umflături sau bule la anvelopele mașinii tale, este absolut necesar să ajungi cât mai repede la un service autorizat.

Acestea sunt semne ale unei probleme grave și aveți nevoie imediat de o anvelopă de schimb. De regulă, umflăturile indică deteriorarea gravă a căptușelii interioare a anvelopei, care poate apărea dacă ai lovit o bordură sau ai fost implicat într-un incident cu impact. Asigură-te că ai verificat garanția dacă anvelopele sunt noi, pentru a evita cheltuieli în plus.

4.Vechimea îndelungată și expunerea la condiții extreme

Pe măsură ce anvelopele sunt folosite pe perioade mai mari, benzile de rulare se pot separa de anvelopă, ceea ce duce la o tracțiune redusă. Totodată, expunerea prelungită la factori de mediu extremi (căldură, ploi, zăpezi, gheață), dar și modul în care depozitezi și îți conduci mașina,pot afecta, de asemenea, calitatea și longevitatea anvelopelor. Chiar dacă consideri că anvelopele mașinii tale sunt în parametri optimi, ca măsură de precauție, este indicat ca la fiecare 5 ani să faci o revizie tehnică la acestea și la 10 ani după data producerii lor să le înlocuiești cu un set de anvelope noi. Acest lucru se aplică și în cazul anvelopelor de rezervă.

Pentru a conduce în deplină siguranță, nu ignora niciodată aceste semne și asigură-te că anvelopele mașinii vor fi verificate în mod regulat de un personal autorizat.

 

Citește-ne pe
Citește și:

De ce nu dronele, ci tancurile, vor elibera Ucraina: rata de succes ridicată a aeronavelor, rezultatul unor condiţii unice

Stirile Kanal D de la ora 12:00 au plasat Kanal D pe primul loc in topul televiziunilor

Putin, interzis în persoană la G20 - După ce Rusia a confirmat prezența, Indonezia exclude această variantă

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Florentina Opris si-a sarbatorit ziua de nastere: "Am petrecut romantic, in doi, la un restaurant pescaresc chiar in port, in Varna!"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies