TOP 4 lucruri care vor schimba complet felul în care îți îngrijești hainele

Author: Diana Tilă

Îngrijirea hainelor depinde de foarte multe aspecte. De câte ori te-ai trezit că ai pus la spălat un articol de îmbrăcăminte pe care l-ai purtat o singură dată și deja starea materialului nu mai este ce trebuie și are urme de uzură vizibile? Ei bine există câteva trucuri care te pot ajuta să ai grijă mai bine de hainele tale și să le prelungești durata de viață, astfel încât să le poți purta pentru cât mai

mult timp. Desigur că și materialul din care sunt realizare joacă un rol important în procesul lor de deteriorare, însă cu mai multă grijă față de ele chiar și acelea din materiale sintetice pot arăta ca noi.

Iată TOP 4 idei de îngrijire a haine pentru a te putea bucura mai mult timp de ele:

Verifică indicațiile de întreținere de pe etichetă- un prim sfat esențial, care

este destul de simplu, dar cu toate acestea puțină lume îl pune în practică este consultarea indicațiile de pe etichetele hainelor. Majoritatea hainelor vin cu niște etichete atașate de obicei undeva în interior, ce conține mai multe indicații cu privire la următoarele aspecte: temperatura maximă de spălare, dacă suportă spălarea profesională, dacă necesită spălare manuală, dacă poate fi uscat într-o mașină de uscat sau dacă este indicată călcare cu instrumente termice.
În funcție de acele indicații, care sunt special puse pentru tipul de material sau combinația de materiale existente, se va realiza și spălarea, respectiv îngrijirea articolului de îmbrăcăminte.

Folosește un uscător de rufe performant- al doilea punct pe listă este folosirea unei mașini de uscat. Multă lume continuă să-și usuce hainele pe un uscător clasic, cu toate acestea tehnologia a adus pe piață deja extrem de multe modele de uscătoare

de rufe, cum sunt cele de pe altex.ro, care pot face rapid acest lucru. Și nu doar atât, acestea au și diverse moduri pentru a te ajuta să ai grijă de hainele tale corespunzător. Ai o pisică și vrei să scapi de părul ce se prinde de toate hainele și care pare că nu mai dispare? Un  uscător de rufe este soluția care te va ajuta să te bucuri de niște haine complet curate și să scapi de părul de animale nedorit, cât și de alte scame ce se pot așeza pe articolele de îmbrăcăminte.

Alege un detergent cu o formulă blândă- detergentul poate juca un rol destul de important. Dacă alegi unul nepotrivit acesta poate chiar decolora hainele sau să le schimbe textura ori chiar să-ți provoace alergii la nivelul pielii. Așa că fii foarte atent la ce formulă alegi, poți opta pentru variantele pentru copii ce sunt special create să igienizeze cât mai bine țesăturile fără să le agreseze.

Citește și: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”

Evită folosirea unui fier de călcat clasic- fierul de călcat înseamnă o sursă de căldură, la o temperatură destul de ridicat, pusă direct pe material. Pe termen lung acest lucru va afecta și va deteriora mult mai rapid țesăturile, așa că dacă vrei să le prelungești viața evită folosirea în mod repetat a fierului de călcat clasic, ci mergi mai degrabă pe varianta unui fier de călcat cu aburi, care este mult mai blând cu țesăturile hainelor tale.

Au început filmările pentru “Bravo, ai stil!” Cele zece concurente și-au făcut intrarea în noul platou, configurat special pentru cel de-al optulea sezon al emisiunii

Acestea au fost cele patru sfaturi pentru îngrijirea corespunzătoare a hainelor. Dacă ești atent la acestea, vei avea parte de niște articole de îmbrăcăminte ce vor arăta proaspete și noi pentru mult mai mult timp și te vei putea bucura de purtarea lor oricând dorești, fără să fie nevoie să le înlocuiești cu unele noi.

 

Sursă foto: pexels.com