Top 3 cărți motivaționale care îți pot schimba viața

Dacă vrei să te cunoști mai bine și să îți dezvolți personalitatea, acest ghid despre cele mai recomandate cărți motivaționale de la CLB este ceea ce cauți. Există pe piață numeroase titluri de dezvoltare personală, fiecare lucrare având învățămintele sale. Însă doar câteva cărți te pot impresiona în mod deosebit. Departe de a fi o listă completă a cărților motivaționale, îți prezentăm în continuare top 3 cărți de dezvoltare personală care îți pot schimba viața.

1. My way (3 volume) de Octavian Radu

Aceste volume autobiografice spun povestea unei persoane ghidate de mâna destinului. Octavian Radu a întâmpinat o mulțime de obstacole, însă a simțit nevoia de a se îndrepta spre inovație, iar asta l-a făcut să privească obstacolele respective ca pe niște prilejuri de a găsi soluții inedite. De asemenea, pierderile de moment nu au umbrit perspectiva câștigurilor pe termen lung.

Această lucrare poate fi folosită ca o istorie în business și dezvoltare profesională, dar oferă și detalii prețioase despre istoria socio-politică a capitalismului în România post-decembristă. Vei afla despre cum a trecut omul de afaceri peste eșecuri precum faliment, insolvență, precum și probleme personale. My Way va impulsiona noii antreprenor și îi va determina pe cei cu state vechi să facă un exercițiu meditativ.

2. Inteligența socială de Daniel Goleman

Așa cum oamenii au un instinct al supraviețuirii, așa au și unul al altruismului. În ciuda faptului că suntem învățați că viața e o luptă, natura favorizează, în majoritatea cazurilor, relațiile pozitive. De asemenea, compasiunea poate vindeca într-un mod în care medicina nu o poate face încă. Acestea sunt doar câteva dintre veștile bune pe care ni le aduce autorul în Inteligența Socială.

Daniel Goleman are teoria că inteligența socială nu este doar un derivat al celei generale, lucrurile stând în realitate fix invers.

Mințile oamenilor pot să-și sincronizeze activitatea nu doar comunicând verbal, iar mecanismele cerebrale funcționează în așa fel încât să susțină acest proces.

3. Rezolvă conflictele din viața ta de Dale Carnegie & Associates

Oamenii nu pot cunoaște succesul decât dacă fac ceea ce le place. Trăim în prezent într-o lume a vitezei, a exceselor și a abundenței de informații, așadar faptul că ne pierdem rapid răbdarea nu ar trebui să ne mire.

Totuși, ce facem atunci când apar conflicte și trebuie să lucrăm sau chiar să conviețuim cu persoane cu care nu ne înțelegem? Cum reușim să rezolvăm disputele de pe plan personal și profesional, fără a simți că am făcut un compromis? Acestea sunt doar câteva întrebări la care Dale Carnegie răspunde în cartea sa.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies