TOP 10 cele mai bune licee din Bucureşti. Clasament realizat după Bacalaureat 2019

,
TOP 10 cele mai bune licee din Bucureşti. Clasament realizat după Bacalaureat 2019
TOP 10 cele mai bune licee din Bucureşti. Clasament realizat după Bacalaureat 2019

Un TOP 10 cele mai bune licee din Bucureşti a fost publicat în documentul "Analiza rezultatelor la Bacalaureat iunie-iulie 2019", fiind realizat de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti în colaborare cu Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CMBRAE).


In articol:

 Primul loc în top este ocupat de Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu".

Citeste si: Cate clase are Carmen de la Salciua: fanii nu se asteptau

Citeste si: Alocatii 2020: e oficial, se dau mai multi bani! Ce suma primesc elevii incepand cu anul viitor

Citeste si: Rezultate Bacalaureat 2019 toamna. Edu.ro a publicat notele. Verifică AICI!

În urma analizei rezultatelor la Bacalaureat 2019 s-a stabilit că liceul Tudor Vianu este cel mai bun din Capitală. Pe locul doi se clasează Colegiul Național "Gheorghe Lazăr", în timp ce locul trei este ocupat de către Colegiul Național "Sfântul Sava", care anul trecut s-a aflat pe primul loc în topul celor mai bune licee din București.

TOP 10 cele mai bune licee din Bucureşti. Clasament realizat după Bacalaureat 2019
Tudor vianu

Vianu, Lazăr şi Sava, top 3 licee din Capitală

"În funcţie de rezultatele de la Bacalaureat 2019, Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Sectorul 1 al Capitalei a obţinut punctajul 4,81. Pe locul doi este Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” (Sectorul 5), cu 4,79. Locul al treila este ocupat de către Colegiul Naţional “Sfântul Sava” (Sectorul 1), cu 4,79. Apoi, pe poziţia a patra se situează Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul” (Sectorul 2), cu 4,76. Pe locul cinci a urcat Colegiul Naţional ”Spiru Haret” (Sectorul 2), cu punctajul 4,65, care în 2018 se afla pe locul nouă. Mai departe, Complexul Educaţional Lauder-Reut (Sectorul 3), care are 4,65, a căzut pe locul şase, de pe locul doi. Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” (Sectorul 4), cu 4,64, ocupă locul şapte. Locul opt este ocupat de către Colegiul Naţional Bilingv ”George Coşbuc” (Sectorul 2), cu punctajul 4,61. Locul nouă este deţinut de către Colegiul Naţional “Ion Creangă” (Sectorul 4), cu 4,55. Topul se încheie cu Colegiul Naţional “Grigore Moisil” (Sectorul 6), cu 4,50, aflat pe locul zece.

Punctajele de mai sus au fost obţinut prin corelarea a şapte criterii numite „criterii de performanţă şi succes” pentru fiecare liceu în parte, se arată în raportul ISMB. Concret, criteriile luate în calcul în realizarea topului sunt (1) Rata de promovare la BAC – adică numărul candidaţilor cu media la Bacalaureat mai mare sau egală cu 6 raportat la numărul de candidaţi prezenţi; (2) Rata de success a absolvirii – adică numărul candidaţilor cu media la Bacalaureat mai mare sau egală cu 6, raportat la numărul de candidaţi înscrişi în clasa a XII-a; (3) Rata de absolvire – Numărul absolvenţilor clasei a XII-a raportat la numărul de candidaţi înscrişi în clasa a XII-a; (4)– Rata de prezenţă la Bacalaureat – Numărul absolvenţilor prezenţi la Bacalaureat raportat la numărul de candidaţi înscrişi; (5) Rata mediilor între 9 şi 9,50 – adică ponderea mediilor mai mari sau egale cu 9 şi mai mici decât 9,50 din numărul candidaţilor prezenţi; (6) Rata mediilor între 9,50 şi 10 – adică ponderea mediilor mai mari sau egale cu 9,50 şi mai mici decât 10 din numărul candidaţilor prezenţi; (7) Rata mediilor de 10 – adică ponderea mediilor de 10 din numărul candidaţilor înscrişi prezenţi.", se arată în TOP 10 cele mai bune licee din Bucureşti, publicat în raportul „Analiza rezultatelor la Bacalaureat iunie-iulie 2019”, realizat de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), în colaborare cu Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CMBRAE)

TOP 10 cele mai bune licee din Bucureşti. Clasament realizat după Bacalaureat 2019
Sfantul Sava

TOP 10 cele mai bune licee din Bucureşti 2018

  • Colegiul Naţional ”Sfântul Sava” 4,82
  • Complexul educaţional Lauder Reut 4,80
  • Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr 4,78
  • Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu” 4,68
  • Liceul Teoretic Şcoala Europeană Bucureşti 4,66
  • Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul” 4,63
  • Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai” 4,58
  • Colegiul Naţional Bilingv ”George Coşbuc” 4,56
  • Colegiul Naţional ”Spiru Haret” 4,56
  • Colegiul Naţional ”Matei Basarab” 4,49

 

Citește și:

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 21 octombrie. Vremea se încălzește!

SURSE - Nume surpriză pe lista PSD în București. Lista finală a candidaților la Camera Deputaților și Senat

Incidenta cazurilor la mia de locuitori creste in Capitala. Care sunt judetele unde s-au declarat cele mai multe cazuri noi de Covid-19

Denise Rifai, impresionata de intrevederea cu Gica Popescu, din cadrul emisiunii de la Kanal D, „40 de intrebari cu Denise Rifai”; interviul cu legendarul sportiv, in aceasta...

Pasiunea ascunsa a frumoasei Bahar Sahin, personajul Ceren, din indragitul serial “Nemilosul Istanbul”


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies