Top 10 Alimente care NU trebuie congelate niciodata

In congelator putem pune la pastrare, timp de luni de zile, o multime de alimente, fie ele proaspete sau semipreparate.

Exista totusi niste restrictii, mai ales cand vorbim de fructe si legume, dar nu numai. Haideti sa vedem ce nu este bine sa pastram in congelator.

Pepenele si ananasul – Enzimele acestor fructe sunt distruse daca sunt expuse temperaturilor extrem de scazute. Mai mult, odata congelate, aceste fructe isi vor pierde dulceata si savoarea.

Ouale – Nici crude si nici gatite nu trebuie tinute in congelator. Temperatura scazuta le va face sa isi modifice textura, sa crape – daca sunt proaspete si sa isi piarda din calitatile nutritive.

Rosii, castraveti, ridichi – Acestea sunt legume cu un continut bogat in apa si pierd cu usurinta textura daca sunt congelate.

Usturoi – Nu se va depozita niciodata in congelator deoarece isi pierde calitatile nutritive.

Cartofi -  Desi putem gasi in magazine cartofi congelati, aceia sunt supusi unor tratamente termince inainte de a fi congelati. In plus, ei sunt trecuti prin niste amestecuri de condimente si de aditivi alimentari pentru intensificarea gustului si pentru a rezista mai mult. Doar asa rezista in congelator fara sa li se altereze textura. Cartofii proaspeti nu trebuie congelati.

Smantana sau iaurtul – Ambele isi pierd textura cremoasa si o buna parte din gust cand sunt congelate.

Mierea de albine – Isi pierde din calitatile nutritive si isi modifica structura – mierea se va cristaliza si se va ingrosa mult mai repede dupa congelare.

 

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate