Tocmai EI sa faca asta? Nu se gandea nimeni! Ce animale de companie prevestesc cel mai bine cutremurele

Webeditor: Bogdan Mihai Author: Raluca Vitu
Actualizat: 10 sep 2020, 22:25

Cel mai cutremur din ultimii ani petrecut in Romania pe data de 28 octombrie, a stranit reactii diferite in randul animalelor de companie.

Se pare ca, in pofida a ceea ce se credea pana acum, cainii si pisicile nu au avut, de data aceasta, nicio reactie notabila, insa perusii au putut simti apropierea undei seismice cu 30 de secunde inaintea de producerea cutremurului.

Potrivit specialistilor, cu toate ca sunt nascuti in captivitate, perusii pot simti cutremurele mai mari de trei sau patru garde pe scara Richter cu aproximativ 15 minute inaintea producerii, aceste pasari fiind sensibile la fluxul magnetic terestru.

Daca aveti perusi si incep dintr-o data sa se zbata in colivie sau sa zboare foarte agitati prin casa, ar putea fi un semn ca urmeaza sa se intample ceva grav.

Pestii de acvariu sunt si ei foarte buni seismologi si simt curentii telurici, fiind capabili sa simta un seism cu pana la patru ore ianinte sa inceapa.

Cat despre caini, cei de talie mica, cu urechile ascutite sau cei de paza sunt capabili sa simta cutremurele mari chiar si cu cateva zile inainte de a se produce.

Cand simt ca urmeaza un cutremur, acestia incep sa devina agitati si agresivi, iar unii dintre ei chiar fug de acasa.

Pisicile sunt si ele celebre pentru abilitatea de a detecta cutremure, manifestand un comportament agitat inainte sa se intample fenomenul.