Toata lumea FUGE de ea! Sufera de o boala rara care ii face pielea argintie

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 29 aug 2021, 03:20

O femeie sufera de o afectiune rara de la varsta de 11 ani care ii face pielea argintie. Boala a aparut dupa ce i s-au administrat medicamente care contineau argint.

Rosemary Jacobs, in varsta de 71 de ani, din Statele Unite ale Americii, sufera de la varsta de 11 ani de un sindrom care ii face pielea sa devina argintie. Femeia a dezvoltat aceasta afectiune dupa ce i s-au administrat picaturi in nas care aveau aringt ca si ingredient.

Boala a marcat-o pe viata, lasand-o prada comentariilor rautacioase ale celor din jur. Rosemary Jacobs este exemplul viu a ceea ce se poate intampla in urma administrarii unui medicament care contine argint sau alte metale.

Argintul coloidal sau apa de argint se foloseste si astazi ca medicament contra infectiilor si a inflamatiilor. Pe atunci medicii nu stiau ca administrat copiilor, ii poate mutila pe viata, asa cum s-a intamplat si in cazul lui Rosemary Jacobs. In anii 1930 acest medicament era folosit la scara larga, de multe ori inlocuind chiar si antibioticele.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

La scurt timp dupa ce a luat picaturi de pus in nas cu argint coloidal, pielea ei a devenit gri- argintie,

din cauza intoxicatiei cu argint, iar procesul a fost ireversibil deoacere in anii `50 nu existau tratamente pentru acest sindrom. Rosemary nu s-a mai putut vindeca niciodata de cumplita boala.

" Cand aveam 11 ani, mama m-a dus la ORL si i-a spus medicului ca racesc mereu. Acesta i-a spus mamei ca trebuie sa fie vorba despre vreo alergie si mi-a prescris picaturi de nas cu argint colidal, sfatuidu-ma sa le iau ori de cate ori este cazul", a declarat Rosemary Jacobs pentru Daily Mail.



 

 

Taguri:

Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!