Tipsuri pentru alegerea oalelor sub presiune

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 13 iul 2020, 12:41

Oala sub presiune permite gatirea rapida a alimentelor, economisind timp,energie si pastrand importanti nutrienti in alimente.

Cand va decideti sa va procurati oale sub presiune trebuie sa stiti ca acestea functioneaza prin etansarea capacului, blocandu-se eliminarea aerului si a aburilor, ceea ce va determina cresterea presiunii in interiorul oalei. Gatitul se face la o temperatura de 120 grade Celsius, ceea ce grabeste procesul de preparare al alimentelor. Presiunea se poate controla gratie valvei de siguranta, care mai are si rolul de control al temperaturii de coacere. Daca presiunea este excesiva, puteti ridica valva, permitand astfel eliminarea vaporilor de abur si a picaturilor de apa.

De ce este benefica oala sub presiune

In general, o oala sub presiune este utila in cazul prepararii mancarurilor care au nevoie de un timp de pregatire mai mare de 45 minute. Este recomandat sa se evite pregatirea alimentelor sensibile la caldura, care au timp mic de preparare.

Foarte utila cand trebuie sa pregatiti zacusca, tocana de legume, sos de gogosari. De asemenea, este de mare ajutor pentru pregatirea carnurilor (oaie, vanat, vita, porc).

De retinut avantajele cele mai importante pe care le aveti optand pentru gatitul cu ajutorul unor oale sub presiune : economisirea de timp, manacarurile isi pastreaza multi dintre nutrienti, iar gatitul nu presupune o desfasurare asa mare de forte, de unde rezulta ca timpul dedicat curatarii post gatit este si el redus considerabil. Foarte important de asemenea este si faptul ca veti economisi energie/gaz, iar siguranta dumneavoastra nu este pusa la mari incercari, riscul de arsura cu ulei sau aburi fiind redus.

Cum alegeti cea mai potrivita oala sub presiune

In contextul in care piata va imbie ca o varietate de modele de oale sub presiune, pentru a fi siguri ca faceti cea mai buna alegere, va  recomandam sa aveti in vedere urmatoarele:

- sursa de caldura: de preferat ar fi sa va orientati catre un model care poate fi alimentat la toate sursele de caldura, pentru a o putea utiliza in orice conditii va aflati

- capacitatea: recomandat sa optati pentru oale cu capacitati mari, care va vor fi utile in prepararea unor feluri de mancare mai sofiscate

-accesoriile: exista oale sub presiune care vin dotate cu accesorii destinate prepararii alimentelor sensibile la temperaturi:sita pentru legume, clesti, manere suplimentare etc.

-sisteme de siguranta precum sistemul de prindere a capacului si cel de autoreglare a presiunii. Astfel, capacul trebuie sa se inchida ermetic si sa se fixeze cu ajutorul unui maner, iar supapele trebuie sa permita reglarea presiunii si a temperaturii in cazul in care acestea cresc foarte mult

-pretul: un indicator important al calitatii si al tehnologiei produsului

-garantia si service-ul : producatorii care se respecta si isi respecta clientii ofera odata cu produsul garantie si service

In concluzie, odata retinute aceste reguli, va va fi mult mai usor sa optati pentru modelul cel mai potrivit. Un ajutor in acest sens vine si prin intermediul Homex.ro, unde veti descoperi o varietate de modele de oale sub presiune de calitate superioara.

Puteti parcurge singuri specificatiile fiecarui produs, iar pentru intrebari suplimentare va stau la dispozitie consultantii Homex, care va vor ghida pentru luarea celei mai potrivite decizii de cumparare. In plus, comanda odata plasata vi se va livra prin curier rapid, in maximum 72 ore, iar daca produsul va nemultumeste, il puteti returna in decurs de 14 zile.