Tichete sociale pentru rechizite 2022. Câți bani se dau de la stat și când trebuie completate cererile

,
tichete sociale rechizite 2022

În anul școlar 2022-2023 se acordă tichete sociale pentru rechizite

[Sursa foto: PixaBay]

În anul școlar 2022-2023, elevii fără posibilități financiare din învățământul preșcolar, primar și gimnazial primesc tichete sociale pentru rechizite și materiale școlare. Iată care este valoarea acestora și când se depun cererile.


In articol:

Pentru a preveni abandonul școlar și pentru a veni în sprijinul elevilor care provin din familii care au venituri mici, autoritățile au decis să acorde tichete sociale pentru rechizite și în anul școlar 2022-2023.

Este vorba despre un ajutor din partea statului pe care îl pot primi preșcolarii, elevii din învățământul primar și gimnazial. Iată care este valoarea acestor tichete, cum pot fi folosite și cum pot intra copiii în posesia acestora.

Ce valoare au tichetele sociale pentru rechizite 2022 și când se depun cererile?

Pentru copiii din învățământul preșcolar, primar și gimnazial fără posibilități financiare, autoritățile oferă în anul școlar 2022-2023 tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru rechizite și materiale școlare. Aceste tichete sunt oferite pe suport electronic, iar pentru a intra în posesia lor, părinții trebuie să depună o cerere.

Mai exact, în cazul preșcolarilor, cererile pentru tichete sociale pentru rechizite 2022 se depun la primărie și trebuie însoțite de acte care să dovedească veniturile familiei și componența acesteia. Pentru elevii din ciclul primar și gimnazial, cererile se depun de către reprezentantul familiei la secretariatul unității de învățământ unde este înscris elevul și trebuie însoțite de actele doveditoare privind componența familiei și a veniturilor.

Cererile pentru acordarea tichetelor sociale pentru rechizite se depun în termen de 5 zile de la începutul anului școlar 2022-2023, ceea ce înseamnă că data limită este 10 septembrie 2022. 

Având în vedere că cererile se depun după începerea școlii, elevii vor intra în posesia acestor tichete în luna septembrie, după ce vor începe cursurile.

„Pentru preșcolari, cererile pentru stabilirea și acordarea sprijinului financiar trebuie depuse la primărie și se întocmesc de reprezentantul familiei și se înregistrează, împreună cu actele doveditoare privind componența familiei și a veniturilor, la primăria comunei sau orașului/ sectorului din București unde locuiește familia.

Pentru elevi (ciclul primar și ciclul gimnazial), cererile pentru stabilirea și acordarea sprijinului financiar se întocmesc de reprezentantul familiei și se depun, împreună cu actele doveditoare privind componența familiei și a veniturilor, la secretariatul unității de învățământ unde este înscris elevul, în termen de 5 zile de la data începerii anului școlar, adică până pe 10 septembrie 2022″, se arată în comunicatul Federației Naționale a Părinților, potrivit edupedu.ro.

Citeste si: Pedepse mai mari pentru profesorii care abuzează fizic sau emoțional elevii. Vor fi excluși din învățământ timp de zece ani

Tichete sociale pentru rechizite 2022. Cine poate intra în posesia lor?

Până la data de 23 septembrie 2022, inspectoratele școlare vor comunica Ministerului Educației lista celor care vor beneficia de tichete sociale pentru rechizite în anul școlar 2022-2023. Pentru a putea intra în posesia acestora, cei interesați trebuie se îndeplinească următoarele condiții:

  • venitul lunar net pe membru de familie pentru copiii din învățământul de stat primar și gimnazial realizat în luna anterioară depunerii cererii să fie de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară, adică 1275 lei;
  • venitul lunar net pe membru de familie pentru copiii din învățământul de stat preșcolar este de până la 284 lei;
  • să facă dovada înscrierii copilului la grădiniță sau școală.

tichete sociale rechizite 2022

Tichetele sociale pentru rechizite au o valoare de 500 de lei 

[Sursa foto: PixaBay]

Cum pot fi folosite tichetele sociale pentru rechizite în anul școlar 2022-2023?

Tichetele sociale pentru rechizite, în valoare de 500 de lei, se emit pe carduri și pot fi folosite timp de un an de zile. Acestea se pot folosi doar în baza actului de identitate al titularului și doar în anumite magazine din localitatea de domiciliu. Astfel, fiecare beneficiar va primi o listă cu magazinele în care poate folosi aceste tichete.

Beneficiarii pot cumpăra cu ajutorul tichetelor sociale caiete, pixuri, stilouri, articole de papetărie, ghiozdane, dar și alte rechizite sau materiale necesare elevilor. 

Citeste si: Orice român cu studii superioare poate fi profesor! Cum poți să ajungi la catedră fără module de pregătire sau masterat didactic

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Structura anului școlar 2022-2023. Cum sunt împărțite cele 5 module de învățare și când vor avea elevii vacanță în noul an școlar 2022-2023

Când s-ar putea întâlni, față în față, Joe Biden și Vladimir Putin: Summit crucial în noiembrie

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Școlile profesionale se desființează, iar elevii vor trebui să se înscrie la liceele profesionale

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies