Ti-o mai amintesti pe Pamela din serialul Dallas? Cum arata Victoria Principal la 70 de ani

Author: L.S.
Actualizat: 28 nov 2020, 09:15
Foto(5)

Actriţa şi scriitoarea Vickie Ree Principal, cunoscută sub numele Victoria Principal, celebră pentru rolul Pamela Barnes Ewing din serialul "Dallas", s-a născut la 3 ianuarie 1950 în Fukuoka, Japonia.

Şi-a petrecut primele trei luni de viaţă în Japonia, deşi ambii săi părinţi au fost americani, fapt datorat poziţiei pe care tatăl său, Victor Principal, o ocupa în Aviaţia Statelor Unite şi care îl determina să călătorească des, potrivit paginii oficiale de Facebook a actriţei.

Victoria a apărut pentru prima dată pe micile ecrane când avea 5 ani, în câteva clipuri promoţionale. După absolvirea liceului South Dade Senior, în 1968, s-a înscris la Colegiul Miami-Dade pentru a studia medicina.

Un accident de automobil avea să o trimită pe patul de spital pentru mai multe luni. În urma acestui eveniment traumatic, a decis să-şi schimbe radical viaţa, a renunţat la studiile medicale şi s-a îndreptat spre actorie.

După o perioadă de studiu cu Jean Scott, profesor la Academia Regală de Artă Dramatică din Londra, în 1970, a primit primul său rol în pelicula "The Life and Times of Judge Roy Bean" (1972), în regia lui John Huston.

Prestaţia sa i-a adus prima nominalizare la Globurile de Aur, categoria Cel mai promiţător debut.

În 1973 a jucat în "The Naked Ape" şi, în acelaşi an, a pozat pentru Playboy.

Perioada imediat următoare nu a fost una strălucită, singura prezenţă a sa notabilă fiind în filmul "Earthquake". A cochetat cu impresariatul, după care s-a simţit atrasă de studiul Dreptului.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Viaţa ei avea să se schimbe profund, pentru a doua oară, atunci când a citit, întâmplător, scenariul serialului "Dallas", convinsă fiind că rolul Pamelei i se potriveşte ca o mănuşă. Avea să joace în faimosul serial transmis de CBS şi produs de Lorimar din 1978 până în 1987.

Încă din 1980, serialul ''Dallas'' a avut parte de un succes internaţional notabil, unele episoade stabilind recorduri mondiale de audienţă.

citeste mai mult pe tvr.ro

Citeste si: Ti-o mai amintesti pe Sclava Isaura? Cum arata la 62 de ani Lucelia Santos

Citeste si: Il mai stiti pe Bobby din Dallas? A ajuns de NERECUNOSCUT! Cum arata actorul astazi

Citeste si: DOLIU la Hollywood! Larry Hagman, interpretul lui JR Ewing din serialul Dallas, a incetat din viata VIDEO

 

Taguri: