Ti-ai depus Declaratia unica pe 2020? Pana cand trebuie platite contributiile

,

Termenul de depunere a Declarației unice este 16 martie 2020. Ce venituri trebuie declarate in formular.


In articol:

Termenul de depunere a Declarației unice este 16 martie 2020. Corina Mîndoiu, partener EY România, susține că nu avem, momentan, nicio informație cu privire la prelungirea termenului, așa cum s-a întâmplat în anii precedenți. Ea a precizat că data de 16 martie 2020 este și termen de plată a impozitului pe venit pentru anul 2019 și a contribuției sociale de sănătate sau a contribuțiilor la pensie.

16 martie, ora 14:00, este ultima oră la care Trezoreria procesează ordinul de plată astfel încât să intre în contul bancar al Trezoreriei”, a spus Mîndoiu, într-o conferință de presă, anunta hotnews.ro.

Ea a reamintit că de 2 ani nu mai avem decizie de impunere.

Nu așteptați deciziile prin Poștă pentru că nu o să vină. Până pe 16 martie 2020 trebuie să și achitați”, spune reprezentanta EY.

Ce venituri trebuie declarate prin acest formular:

" Veniturile obținute din străinătate, anume venituri din chirii, din vânzarea de titluri de valoare, din dividende, din dobânzi, din activități independente, venituri din membru de board pentru activități defășurate în străinătate (chiar dacă veniturile din aceste activități au fost impozitate la sursă, cum e cazul dividendului sau dobânzii – chiar și așa, ele trebuie declarate).

Există schimb de informații și la nivel de persoane fizice și, la un moment dat, Fiscul va afla despre ele"".

Trebuie declarate și veniturile care au sursă din România, venituri din activități independente, din drepturi de proprietate intelectuală, chirii. Nu dobânzi și dividende cu sursă din România pentru care impozitul se reține la sursă. Totuși, toate aceste venituri pe care le-am menționat trebuie cuantificate și în funcție de cât reprezintă ca sumă, adică dacă cuantumul depășește 12 salarii minime/economie, atunci voi datora și contribuția la sănătate".

" Tot prin această declarație, dacă avem și venituri care curg în cursului anului 2020 și estimăm că cuantumul va depăși același plafon la sănătate, atunci voi completa și secțiunea de venit estimat".

Citeste si: Acte necesare inmatriculare auto

Citeste si: Amenda permis expirat. Cat iti iei amenda daca esti prins ca circuli cu permisul expirat

De precizat că trebuie declarate, conform noii variante a formularului, și câștigurile din tranzacțiile cu criptomonede

Declarația se poate depune în format electronic prin Spațiul Privat Virtual (SPV) sau

pe hârtie.

Vă încurajez să depuneți declarația pentru că Fiscul emite popriri pe toate conturile bancare pe care le găsesc. Băncile sunt obligate în câteva zile să dea curs acelor popriri”, a afirmat reprezentanta EY.

Ea a recomandat folosirea cu încredere a SPV, dar nu în jurul datei de 16 martie (pentru că este posibil să se blocheze n.r.).

Momentan avem o variantă a Declarației în dezbatere publică din data de 9 ianuarie.

Citeste si: Cand trebuie sa isi faca romanii noile carti de identitate si cat costa buletinul care tine loc si de card de sanatate

Citeste si: Atentie romani! Se face buletin la 12 ani, iar cartea de identitate va arata complet diferit

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Horoscop 22 ianuarie 2020. Zodia Taur are o zi gra la munca, Racii sunt relaxati si optimisti

BREAKING CSU București a DECIS: masca e OBLIGATORIE și în alte locații decât cele decise de autoritățile naționale

BOMBA! Cine este IUBITA secreta a lui Culita Sterp? S-a aflat acum. E SCANDAL monstru

Madalin Ionescu, prima reactie dupa ce si-a vazut sotia plangand la Survivior Romania: "Cum sa-i spun sotiei mele ca Petra e bine?"

Dragnea e terminat! Nu mai are nicio sansa: ramane in inchisoare si plateste cheltuielile de judecata

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies