Te pregătești de o drumeție cu bicicleta? Iată ce ar trebui să ai în vedere

Author: Oana Picerea
Actualizat: 19 aug 2022, 11:41

Ești pasionat de mersul cu bicicleta însă ți-ai dori să-l practici la alt nivel? Te-ai interesat asupra traseelor de ciclism și te încântă ideea de a începe o aventură provocatoare, care te scoate din zona de confort? Ei bine, dacă ești începător este recomandat să cunoști anumite aspecte privind pregătirea ta, antrenamentul inițial și echipamentul de care ai nevoie. Astfel vei fi sigur că nu vei întâmpina probleme și vei profita la maxim de această nouă experiență.

Iată așadar câteva sfaturi care te vor ajuta să fii confortabil și încrezător atunci când pornești în această aventură

1. Informează-te cu privire la traseu

Este foarte important să te interesezi asupra traseului pe care urmează să-l parcurgi și să-ți organizezi itinerariul. Unde se află punctul de pornire? Cu ce ajungi până acolo? Folosești mașina personală sau vei alege un alt mijloc pentru a te deplasa? Dacă trebuie

să-ți transporți bicicleta pe o distanță destul de lungă până la traseul ales, atunci să știi că poți opta pentru un cârlig de remorcare cu ajutorul căruia poți atașa bicicleta de autovehiculul tău, iar ulterior să o folosești în turul planificat. Intră pe autogedal.ro și alege-l de acolo pe cel de care ai nevoie, dintr-o varietate de produse disponibile.

2. Antrenează-te înainte de drumeție

Chiar dacă este evident, modalitatea prin care poți fi cel mai bine pregătit pentru un tur cu bicicleta este să petreci cât mai mult timp pe bicicletă. Cu siguranță și înotul sau alergatul te vor ajuta, însă mersul regulat pe bicicletă va activa diferite grupe de mușchi, iar tu te vei obișnui să stai pe bicicletă pentru o perioadă lungă de timp. Așa că îmbină antrenamentele cardio, cu ridicarea de greutăți și mersul constant pe

bicicletă pentru a fi în cea mai bună formă.

Totodată nu uita să menții antrenamentele consecvente, astfel că încearcă să le programezi la aceeași oră în fiecare săptămână și să înlături scuzele pentru a omite unul dintre acestea. În acest sens, ai putea să-ți pregătești hainele de sport cu o seară înainte, să setezi mementouri pe telefon și să creezi un calendar de antrenament.

3.

Poartă haine sintetice și nu de bumbac în timpul drumeției

Înainte de a porni la drum trebuie să fii foarte atent asupra hainelor pe care le împachetezi sau le urmează să le porți. Alege să investești în haine cu uscare rapidă, cum sunt cele din material sintetic, deoarece bumbacul poate reține umezeala. Totodată acesta din cauza umidității poate intensifica căldura sau frigul, fapt care va deveni incomod pentru tine.

Citește și: Soțul lui Emily Burghelea a dat de înțeles că urmează să devină iar părinți

4. Nu uita de mănușile de ciclism

Mănușile chiar dacă nu par să fie de foarte mare folos, acestea vor susține prinderea și te vor proteja de soare. Totodată ele înlătură orice disconfort cauzat de frecarea constantă a ghidonului și vibrațiile drumului cu pielea mâinilor tale. Totodată vei avea un control mai bun al bicicletei, iar șansele de a aluneca sunt cu mult mai scăzute.

În concluzie dacă urmează să te aventurezi într-un tur cu bicicleta ia în considerare anumite aspecte care te vor ajuta să obții o experiență reușită. Stabilește itinerariul și documentează-te cu privire la traseul ales, antrenează-te în mod constant, alege să îmbraci haine din material sintetic și nu uita de mănuși.

Calendar Ortodox 27 martie 2023: Ce sărbătoare este azi? Rugăciunea sfântă care alină durerea și suferința

 

Sursa: unsplah.com

 

 


A venit momentul ca Robert să o confrunte pe Mihaela, care a avut cameră roșie cu Laurențiu. Este Robert gelos pe Laurențiu?